El Barcelona remunta un 1-0 i evita el ridícul a Eivissa gràcies a dos gols de Griezmann, el segon a la prolongació

El Barcelona remunta un 1-0 i evita el ridícul a Eivissa gràcies a dos gols de Griezmann, el segon a la prolongació || L’equip de Quique Setién, que va donar descans a Messi, va firmar una pèssima primera meitat i no va rematar a porta fins al minut 67

El jugador de la Reial Societat Alexander Isak marca el segon gol davant de l’Espanyol.EFE

El Barcelona es va classificar per als vuitens de final de la Copa del Rei al derrotar ahir l’Eivissa per 1-2, després d’una remuntada agònica, que va arribar gràcies a un doblet del francès Antoine Griezmann, culminada en el temps afegit i quan semblava que el partit a Can Misses anava directe a la pròrroga.

El conjunt eivissenc, de Segona divisió B, va tocar amb els dits la gesta de fer història eliminant el seu poderós rival, va obrir el marcador per mitjà de Javi Pérez a la primera part i va tenir ocasions immillorables per sentenciar l’eliminatòria.

Però va sucumbir davant dels galons d’un Barça que va haver d’aplicar-se a fons per evitar el ridícul d’una eliminació prematura, com ja li va ocórrer en anteriors ocasions a la Copa del Rei també a partit únic i davant d’equips de Segona B com Figueres, Novelda i Gramenet.

Tot just s’havien jugat nou minuts i l’Eivissa va encendre Can Misses amb un gol de Javi Pérez en la primera aproximació. El davanter madrileny es va avançar a Riqui Puig a l’àrea i va marcar sense que Neto pogués fer res per evitar-ho.

El Barça es va veure sorprès per la intensitat de l’Eivissa de Pablo Alfaro, ben possessionat darrere, mossegant a totes les zones del camp i sempre atent als contraatacs. Així va arribar un un segon gol de l’Eivissa (min. 16), obra de Rodado, que el col·legiat va anul·lar per falta prèvia a Lenglet.

Estava clar que els plans del líder de LaLiga no estaven funcionant. Quique Setién, en el seu segon matx, va sortir amb un 3-4-3 i un sol central pur, Clément Lenglet, ajudat a les bandes per Semedo i Júnior. Va situar Sergi Roberto, De Jong, Rakitic i Riqui Puig al centre del camp, i a dalt Ansu Fati, Griezmann i Carles Pérez. A Barcelona es van quedar Messi, Piqué i Busquets per decisió tècnica, i Luis Suárez i Dembelé, lesionats.

El terreny de joc, petit i d’herba artificial, va dificultar les transicions blaugrana. L’Eivissa va estar molt a prop d’augmentar l’avantatge en el minut 38 en una rematada al pal del brasiler Raí. El rebot el va aprofitar Ángel Rodado i Neto va treure una mà salvadora per enviar la pilota al córner. El Barcelona no va rematar durant tota la primera part.

Quique Setién va buscar donar més verticalitat al seu equip donant entrada a Jordi Alba per Carles Pérez, però tots els esforços dels seus futbolistes s’estavellaven en un mur de samarretes celestes.

Rakitic (min. 67) va posar a prova el meta Germán Parreño amb un xut fluix i centrat, en la primera rematada blaugrana entre els tres pals.

Va ser el preàmbul de l’empat, obra de Griezmann després d’una assistència amb tiralínies de Frankie de Jong. Setién va donar sortida a Arthur i Arturo Vidal. El partit s’abocava a la pròrroga, fins que va aparèixer per segona vegada Antoine Griezmann per marcar l’1-2 en el minut 94 i evitar el ridícul.

D’altra banda, Neto va acabar el partit lesionat, amb un esquinç de turmell.