SEGRE

JUDO INTERNACIONAL

Tsunoda, bronze al Grand Prix

La lleidatana, amb només 17 anys, obté la seua primera medalla internacional en categoria absoluta, que li dóna més opcions d’estar als Jocs de Tòquio || L’any passat va guanyar l’Estatal absolut

Ai Tsunoda, la segona per la dreta, al podi del Grand Prix amb la medalla de bronze.

Ai Tsunoda, la segona per la dreta, al podi del Grand Prix amb la medalla de bronze.SABAU GABRIELA/IJF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ai Tsunoda continua batent rècords de precocitat en el món del judo. Gairebé dos mesos després de proclamar-se, amb només 17 anys, campiona d’Espanya absoluta en la categoria de -70 kg, la lleidatana va confirmar ahir la gran progressió aconseguint la seua primera medalla internacional en categoria absoluta. Va ser al Grand Prix que es disputa aquesta setmana a Tel-Aviv, on va demostrar que, malgrat la curta edat, ja és una de les millors judokes espanyoles i ferma candidata a estar als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio.

Ai Tsunoda, nascuda a Lleida de pare japonès i mare francesa, ja va deixar constància del seu nivell en la primera ronda de la competició. Al davant tenia la sueca Anna Bernholm, medalla de bronze en el Campionat d’Europa la temporada passada. La lleidatana, pertanyent al Dojo Lleida, que gestionen els seus pares, no va patir en cap moment. Després va tocar el torn a la coreana You Jeong Kwon i a l’eslovena Anka Pogacnik, que van sucumbir davant del poder de Tsunoda, que va demostrar una maduresa i un saber estar impròpies de la seua edat.

A semifinals va caure davant la britànica Sally Conway, bronze mundial i olímpic, una derrota que la va portar a disputar la medalla de bronze davant la uzbeca Gulnoza Matniyazova, un combat en el qual la lleidatana va desplegar un espectacular judo que li va permetre emportar-se finalment el metall amb un uchi-mata molt efectiu.

Tsunoda acaba de tancar un 2019 de somni, en el qual ha aconseguit medalles en tots els campionats i en diferents categories. De fet, va fer història al convertir-se en la primera espanyola a pujar dalt de tot del calaix en un Mundial cadet, la seua categoria real per edat. A més, en el seu palmarès destaquen els ors aconseguit en el Campionat d’Europa sub-18 i en els Jocs de la Joventut Europea de Bakú, a part de la plata de l’Europeu sub-21, tot això l’any passat, que va rubricar al desembre amb un altre títol que li permetia igualar la seua mare i entrenadora, Celine.

Ai, que també s’entrena al costat del seu pare Go Tsunoda, exentrenador dels equips olímpics de Portugal i la Gran Bretanya, es va proclamar llavors campiona d’Espanya absoluta, la segona lleidatana que ho aconseguia després de la seua mare. La jove judoka, a més, va firmar un triplet històric, ja que a aquest títol en categoria sènior també va afegir els aconseguits anteriorment en cadet i júnior, la qual cosa confirma el seu domini en el judo estatal durant el passat 2019. Aquesta victòria en l’absolut li va donar el bitllet per poder participar en els Grand Prix internacionals com el de Tel-Aviv, on intentarà aconseguir els punts que, almenys, li donin opcions d’estar als Jocs Olímpics de Tòquio.

Ai Tsunoda, la segona per la dreta, al podi del Grand Prix amb la medalla de bronze.

Ai Tsunoda, la segona per la dreta, al podi del Grand Prix amb la medalla de bronze.SABAU GABRIELA/IJF

tracking