Remuntada sense premi

Un mal tercer quart condemna el Cadí amb el Gernika i les urgellenques encadenen la quarta derrota a la Lliga || Les locals, que van iniciar l’últim quart perdent de 21, van arribar a rebaixar fins a 5 la diferència

Tinara Moore intenta penetrar davant de Roundtree.

Tinara Moore intenta penetrar davant de Roundtree.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va encaixar ahir la quarta derrota consecutiva a la Lliga, aquest cop a casa contra el Gernika per 67-74 que, amb la victòria aconseguida a la capital de l’Alt Urgell, encadena la cinquena i s’enfila al segon lloc de la classificació. Un nefast tercer quart, en el qual van encaixar un dolorós 8-23, va condemnar les de Bernat Canut que, tanmateix, van reaccionar a l’últim període (30-16) però no van poder culminar la remuntada perquè ja era massa tard.

Encara amb la ressaca de la gran victòria europea en l’anada de setzens davant del Landes francès, l’equip lleidatà va mantenir la igualtat en els dos primers quarts. No obstant, l’última vegada que va manar en el marcador va ser amb un 9-8 amb prou feines iniciat el primer quart. Des d’aleshores, les urgellenques sempre van anar a remolc d’un equip molt dur en el joc interior i liderat per la sèrbia Nikolina Milic. La balcànica va acabar amb uns números de somni: 21 punts anotats, 10 rebots i 33 de valoració. Això sí, molt ben secundada per la nord-americana Dietrick (13 punts i 18 de valoració). Per part del Cadí, dins del naufragi general del tercer quart, van destacar el trio Nogic (15 punts), Bahí i Moore.

El primer quart va finalitzar amb un 17-21 per a les basques que també van dominar el segon per 12-14. Amb 29-35 el partit se n’anava al descans i, malgrat el desavantatge, el Cadí mantenia un cert equilibri per provar de desnivellar la contesa a la represa.

Tanmateix, l’infern per a les locals arribaria en el tercer quart. Només hi va haver un equip a la pista, el Gernika, que va col·locar a les urgellenques un parcial de 8-23 mostrant una aclaparadora superioritat en el rebot (32-19), sobretot l’ofensiu, que els donava segones opcions.

Amb el marcador 37-58 (21 punts a baix) i amb tot perdut, el Cadí va encarar l’últim quart amb l’esperit i el punt d’honor que li havia faltat en el període anterior. A la gran intensitat defensiva de l’equip local es va unir l’encert en atac i el pas endavant que van fer jugadores com Marina Lizarazu –l’última incorporació de l’equip en lloc de la lesionada Yurena Díaz– i Nogic que, amb 7 i 9 punts respectivament en aquest període, van catapultar l’equip de Bernat Canut. Dos tirs lliures de Nogic situaven el Cadí només cinc punts a sota (64-69), una cosa impensable uns minuts abans quan el desavantatge en el marcador era considerable.

Però malgrat el parcial de 30-16 per a les locals en aquest últim quart d’infart, no es va poder culminar la remuntada. Les sensacions que va deixar l’equip de Bernat Canut van ser agredolces ja que va mostrar dos cares ben diferents.

L’equip lleidatà, que està competint de forma esplèndida a la Eurocup, ha abaixat prestacions en les últimes jornades a la Lliga, on no guanya des del 28 de desembre passat. Després d’aquella ja llunyana victòria han arribat quatre derrotes consecutives a la Lliga, tot i que les dos últimes davant d’equips poderosos com Perfumerías Avenida i Gernika i, en tots dos casos, per un resultat final prou digne.

Bernat Canut diu que “el cap ens balla entre la Lliga i Europa” El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, creu que el fet de jugar una doble competició passa factura a l’equip, encara que va instar les seues jugadores que així sigui. “El calendari està sent molt dur i el cap ens balla entre la Lliga i Europa, però no ens podem desendollar del partit. És important competir tots els minuts”, va indicar Canut.