Suspens del Barça

Primera derrota de l’era Setién en un partit molt pobre i sense capacitat de reacció dels blaugranes en el qual Ter Stegen va ser el salvador fins al descans, parant fins i tot un penal || Els barcelonistes perdran avui el liderat si el Madrid puntua a Valladolid

Messi i De Jong es mostren abatuts després del 2-0.

Messi i De Jong es mostren abatuts després del 2-0.EUROPA PRESS

El FC Barcelona va encaixar la primera derrota de l’era Setién al caure davant del València (2-0) en un partit pobre, sense capacitat de reacció i que genera dubtes en l’actual campió, que no perdia a Mestalla des de feia 13 anys i que permetrà al Reial Madrid arrabassar-li el liderat si empata o venç avui a Valladolid. El Barça es va deixar tres punts a València, el primer gran repte per a Setién després de dos exigües victòries davant de Granada i Eivissa, aquesta última amb molt sofriment. Ahir, sense draps calents, els locals van vèncer a costa d’un equip la reconstrucció del qual arriba en un moment on no valen les proves. L’equip d’Albert Celades va ser clar dominador de la primera meitat, malgrat el domini enganyós de la possessió barcelonista. Tan sols va necessitar deu minuts l’equip xe per donar el primer ensurt als culers. Gayà, que va fer el que va voler a la banda esquerra, va enganyar Sergi Roberto i a l’accedir a l’àrea Piqué el va fer caure. L’àrbitre va decretar penal, però Ter Stegen va salvar el seu equip. Maxi Gómez no va estar precís des dels onze metres i tampoc ho va estar a la mitja hora amb un tret que va acabar al travesser. En el rebuig, Gameiro va tornar a topar amb Ter Stegen. El germànic va ficar una mà miraculosa en un altre recital dels seus. Fins i tot va demostrar els seus reflexos felins en una rematada equivocada de Piqué a escassos metres de la línia de gol. La sensació és que el Barça va sobreviure en una primera part clarament dels locals.

Les dos úniques accions del conjunt de Quique Setién van portar la firma de Messi, però totes dos van acabar en els llimbs. I casualment, en l’arrancada del segon assalt, quan semblava que el Barcelona havia canviat el xip, va arribar la punyalada del conjunt xe. Minuts abans, Ansu Fati va malgastar una acció individual i en la rèplica, 1-0 i deliri a la plaça valenciana. Maxi Gómez va colpejar la pilota, aquesta va tocar en Jordi Alba i la trajectòria va confondre Ter Stegen.

Messi va agafar els comandaments de la nau a la segona part i el Barça va ser més reconeixible. El crac argentí va vorejar l’empat en dos ocasions. La primera amb una rematada que va llepar el pal i deu minuts després, al 70, amb un cop de cap a passada del desaparegut Griezmann. Fins i tot va disposar d’una falta que va posar en un compromís Doménech, que va fer una parada excepcional, digna de foto. A menys d’un quart d’hora va arribar el tret de gràcia del València, de nou obra de Maxi Gómez. I tot seguit l’àrbitre va escamotejar el tercer en una rematada de Gabriel. Gil Manzano va anul·lar el gol per falta a Busquets, però va acabar concedint córner en una decisió inexplicable.