SEGRE

BÀSQUET ÒBITS

Adéu a la llegenda Kobe Bryant

L’exjugador de l’NBA va morir ahir a Califòrnia als 41 anys a l’accidentar-se l’helicòpter en què viatjava || A l’accident van morir quatre persones més, entre elles la seua filla de 13 anys

Bryant saluda LeBron, que aquest cap de setmana el va superar com a tercer màxim anotador de l’NBA.

Bryant saluda LeBron, que aquest cap de setmana el va superar com a tercer màxim anotador de l’NBA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exbasquetbolista nord-americà Kobe Bryant, tota una llegenda de l’NBA, va morir ahir als 41 anys en un accident d’helicòpter a l’àrea de Calabasas, a prop de Los Angeles, a Califòrnia, en el qual van morir quatre persones més. Bryant viatjava en el seu helicòpter privat quan aquest es va precipitar contra el terra i es va encendre. A l’accident va morir també la seua filla Gianna, de 13 anys, una altra jugadora i el seu pare i el pilot. L’exjugador de Los Angeles Lakers utilitzava habitualment el seu helicòpter Sikorsky S-76. Bryant estava casat amb Vanessa i tenia 4 filles: Gianna (que ha mort, de 13 anys), Natalia (la primogènita, de 17), Bianca i la nounada Capri. En el moment de l’accident acompanyava la seua filla i una amiga a jugar un partit de bàsquet.

Kobe està considerat com un dels millors jugadors de tots els temps i havia estat All Star 18 vegades en els seus 20 anys de carrera amb els Lakers. La seua mort va causar una gran commoció en el món de l’esport. Va ser elegit a la primera ronda del draft del 1996 i va guanyar cinc anells de l’NBA, dos premis MVP de les finals de l’NBA i va ser l’MVP de la lliga el 2008. També va ser campió olímpic a Pequín 2008 i Londres 2012. En les dos finals els EUA van derrotar Espanya. Dos dels seus cinc anells els va guanyar amb Pau Gasol com a company.

Els Lakers van retirar les dos samarretes de Kobe, la número 8 i la 24. És l’únic jugador en la història de l’equip que ha rebut aquest honor. A més, el 2018 va guanyar l’Oscar al millor curtmetratge animat, que ell va escriure, amb Dear Basketball. És el quart màxim anotador històric de l’NBA al ser superat, precisament la matinada de diumenge, per LeBron James. A penes unes hores abans de la tragèdia, Bryant va felicitar LeBron, mentre que James, en homenatge, va escriure a les seues sabatilles “Mamba 4 Life”, que va utilitzar durant el partit. Kobe va entrar de ple a la història de l’NBA quan va anotar 81 punts contra els Toronto Raptors el 22 de gener del 2006. Va ser la segona màxima puntuació en la història després dels 100 punts que va fer Wilt Chambarlain el 1962. Després de conèixer-se la seua mort en diversos partits de l’NBA li van retre homenatge i l’Staples Center es va omplir de flors.

tracking