SEGRE

POLIESPORTIU COMPETICIÓ

Or i plata a l'Europeu

La selecció d’handbol conquereix el segon títol consecutiu i disputarà els Jocs de Tòquio || L’equip de waterpolo cau en els penals contra Hongria

Els jugadors de la selecció espanyola d’handbol celebren el seu segon títol consecutiu.

Els jugadors de la selecció espanyola d’handbol celebren el seu segon títol consecutiu.EFE/EPA/ANDERS WIKLUND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola d’handbol va revalidar ahir el títol europeu que va conquerir fa dos anys a Zagreb, a l’imposar-se per 22-20 a Croàcia, resultat que a més li va donar el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio. Ningú des del llegendari equip suec que va encadenar els títols continentals del 1998, 2000 i 2002, no havia aconseguit revalidar el títol, ni tan sols els francesos, que van dominar l’handbol mundial en la primera dècada d’aquest segle. Una dada que demostra la magnitud de la gesta d’Estocolm, on els de Jordi Ribera van fer història amb la màxima humilitat i apel·lant a la força del col·lectiu. Espanya, que al descans guanyava per 12-11, va arribar amb avantatge (21-20) a falta de minut i mig per a la conclusió. Una renda que es va encarregar d’ampliar Aleix Gómez a falta de 25 segons.

Per altra banda, la tanda de penals va tornar a frustrar les il·lusions de la selecció espanyola de waterpolo d’obtenir el primer or europeu, aquest cop al caure amb l’amfitriona, Hongria (14-13), en una final intensa que va acabar en empat (9-9). Fa dos anys, a Barcelona, el quadre de David Martín va perdre en la tanda de penes màximes de la final contra Sèrbia. En aquesta ocasió va caure amb l’equip més premiat als europeus, que es va penjar davant dels seus incondicionals al Duna Arena el seu tretzè or. Va vorejar l’or amb un últim contraatac de Mallarach, que després de robar la pilota se’n va anar veloçment cap a Nagy, però el porter hongarès va parar el tir i el partit va acabar en taules per donar pas a una emocionant tanda de penals en què van marcar tots fins a l’últim llançament.

Els jugadors de la selecció espanyola d’handbol celebren el seu segon títol consecutiu.

Els jugadors de la selecció espanyola d’handbol celebren el seu segon títol consecutiu.EFE/EPA/ANDERS WIKLUND

tracking