HOQUEI OK LLIGA

Punt valuós a Lloret

El Lleida Llista empata amb un gol d’Àlex Josep en inferioritat a un minut del final, en un partit en què perdia 4-2 a falta de deu || L’equip d’Albert Folguera es va avançar dos vegades

Jugadors del Lleida Llista al saludar-se ahir a la pista del Lloret.

El Lleida Llista va arrancar ahir un valuós punt a l’empatar a la pista del Lloret (4-4), al segon dels tres partits en sis dies que té aquesta setmana. El punt pot semblar poc premi a la pista del cuer, però adquireix un gran valor per la forma en la qual es va aconseguir, ja que van remuntar un 4-2 en els vuit últims minuts i van marcar el 4-4 a falta d’1:09, amb l’equip en inferioritat, però també pel que significa, ja que l’empat li permet superar l’average a tres dels equips que estan en zona de descens –Voltregà, Vic i Lloret–.

Amb la baixa d’última hora d’Oriol Vives, operat d’apendicitis dilluns, Albert Folguera només comptava amb cinc jugadors de pista i va donar uns minuts a un dels júniors, Sergi Duch. El Llista necessitava la victòria per obrir espai amb la zona de descens i va sortir a buscar-la des del principi. Va trobar el premi a l’anotar Andreu Tomàs el 0-1 al minut 7, al transformar un penal. El Llista va controlar bé el primer temps i amb l’1-0 es va arribar al descans.

La segona part va ser una altra cosa. Tot just començar, Moi Aguirre va empatar als 20 segons (1-1). El Llista va mantenir la calma i hauria pogut avançar-se en el minut 33, quan els àrbitres van mostrar targeta blava a Moi Aguirre. Però Andreu no va estar aquesta vegada encertat. Encara que tan sols 23 segons després, Joseph va fer l’1-2 aprofitant la superioritat numèrica. Però tot es va complicar, i de quina manera, després del 2-2 de Marc Gómez en el minut 36.

En dos minuts d’inspiració, Gómez va marcar dos gols que van permetre al Lloret capgirar el marcador i situar-se 4-2. El Llista va retallar distàncies en el minut 42, amb un altre gol d’Àlex Josep (4-3), resultat que va poder mantenir quan, en el 47, Lluís Tomàs va aturar un llançament directe per una inoportuna blava a Cañellas. Jugant en inferioritat, Àlex Josep va fer el 4-4 a falta de 69 segons i de nou Lluís Tomàs va salvar el seu equip a l’aturar, a 30 segons, un llançament a Noguero, per una altra de blava a Albert Folguera. Sens dubte, un punt de gran valor.

Aquesta temporada els quatre últims disputaran un play-out per determinar qui perd la categoria, mentre que els deu primers jugaran el play-off pel títol. De moment, el Llista ocupa la novena posició.

Sense temps per descansar, el Lleida Llista visitarà divendres d’aquesta setmana la pista del Girona, un rival amb quatre punts més que els lleidatans en un altre encontre que Albert Folguera considera de vital importància.

L’empat deixa el descens a sis punts i divendres, partit a Girona L’empat que van aconseguir ahir a la pista del Lloret permet als d’Albert Folguera arribar als 21 punts, amb la qual cosa augmenta fins a sis punts la distància respecte a la zona de descens.