El Landes escombra el Cadí d'Europa

El Landes escombra el Cadí, que va ser incapaç de defensar els 14 punts d’avantatge del partit d’anada || Les lleidatanes, tot i un bon inici, van ser molt inferiors a les franceses

Aby Gaye es disposa a llançar davant de la nord-americana Tinara Moore.

Aby Gaye es disposa a llançar davant de la nord-americana Tinara Moore.FIBA EUROPE

El Cadí la Seu es va acomiadar ahir de l’EuroCup després de perdre a la pista del Landes per 31 punts (81-50) en un partit en el qual les lleidatanes van ser escombrades pel conjunt francès. L’equip que entrena Bernat Canut, amb una renda de 14 punts de l’anada, es va veure superat pel rival en tot moment malgrat firmar una bona posada en escena i no serà a la ronda de vuitens.

Les jugadores de l’Alt Urgell van aconseguir un parcial de sortida de 0-7, però aviat es van despertar les franceses amb la pressió a tota la pista. Recuperant pilotes, l’equip de Julie Barennes va anar de menys a més, basat en dos dels seus puntals: Ayim i Gaye. L’absència de Dumerc, que finalment va ser baixa, no va impedir al Landes mostrar la millor versió per posar-se al davant amb un demolidor parcial d’11-0 (13-9). La segona falta personal de Gaye va ser l’única bona notícia d’un primer quart en el qual les lleidatanes van acumular més de 6 minuts sense anotar cap cistella (17-11).

Les de l’Alt Urgell van acumular 14 pèrdues abans del descans, amb el Landes molt més intens

Sense gairebé respir, les lleidatanes van veure com el Landes es ficava de ple en l’eliminatòria amb una exhibició d’Ayim i Touré. Parcial de 8-0 i 14 punts per sota (25-11). Wiese, en els seus únics minuts destacats, va encadenar dos triples consecutius per mantenir la moral alta, però les jugadores franceses van seguir castigant una vegada i una altra el cèrcol contrari, fins que Canut es va veure obligat a demanar el primer temps mort a falta de 5:36 per al descans i 31-17 al marcador. No estava funcionant res, hi havia massa imprecisions i les pilotes no arribaven a Moore, que sumava 2 punts. L’aturada no va servir de res, ja que el Cadí va continuar deambulant per la pista i el Basket Landes va assolir una màxima diferència de 18 punts (37-19). Sort de Peña, que es va treure de la màniga un triple i un tir lliure per deixar l’eliminatòria favorable al descans, però per un punt (37-24). Les lleidatanes ja acumulaven 14 pèrdues de pilota al descans i feia falta un canvi d’actitud davant d’un Landes que s’havia envalentit i ja no veia tan difícil una remuntada.

Després del pas pels vestidors, el Cadí va millorar, encara que no prou per ficar por a les franceses. Gustavsson i Peña van aparèixer puntualment, mentre Hejdova es va erigir com a protagonista per a les locals, que van encarrilar l’eliminatòria en els últims minuts d’aquest tercer acte. Després d’un temps mort de Barennes, Hejdova va anotar un llançament llunyà per al 55-36 i, encara que Moore va respondre, un altre triple de Touré va ser el preludi de la desfeta final de les lleidatanes, que van entrar en l’últim quart amb un desavantatge de 20 punts.

Sortida en bloc de les franceses, que van obligar Canut a sol·licitar un temps mort amb menys de tres minuts disputats (69-42). El Cadí va començar a trobar Moore, mentre que Etxarri mostrava alguns esclats. Però va ser un miratge. Facilitats en defensa, anotació ràpida de les rivals i un marge que se’n va anar fins als 30 punts a falta de 2 minuts (78-48). Malgrat que el duel i l’eliminatòria estaven més que decidits, les de l’Alt Urgell no van abaixar mai els braços i van continuar lluitant per cada pilota, en una nit que va acabar amb el somni europeu del Cadí. Amb l’adéu, les de l’Alt Urgell podran centrar-se ara a la Lliga Femenina, on hauran de reconduir el rumb a partir de dissabte a Càceres després de quatre derrotes seguides.

Canut: “Ha estat un trist final per a la nostra bona trajectòria” Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, es va mostrar trist per l’adéu a la competició europea, encara que més pel resultat tan exagerat que va encaixar l’equip a França. “Ha estat un trist i pobre final a una bona trajectòria en competició europea. El Landes ha fet un plantejament amb el qual ens ha passat per sobre. Ens ha bloquejat en tots els sentits i des del principi de l’enfrontament. A partir d’aquí ens ha costat continuar defensant amb el nivell que requeria un encontre d’aquestes característiques.” L’entrenador lleidatà va afegir sobre el duel que “elles han estat capaces d’atacar-nos amb massa facilitat, amb jugadores de moltíssim talent. Ens ha costat molt jugar la pilota durant tot el partit. No esperàvem aquest tipus de plantejament per la seua part, ens ha sorprès molt i ens ha deixat fora de la competició”, va finalitzar Canut després de l’eliminació.