SEGRE

FUTBOL SANCIONS

Competició obre un expedient per insults racistes a Williams

A l’Espanyol-Athletic de dissabte passat

Iñaki Williams, dimarts durant el partit de Copa a Tenerife.

Iñaki Williams, dimarts durant el partit de Copa a Tenerife.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va decidir ahir obrir un procediment extraordinari per abordar els insults racistes proferits contra Iñaki Williams a l’RCDE Stadium en el partit Espanyol-Athletic del cap de setmana passat. D’aquesta manera, el comitè nomenarà l’instructor del cas i s’obrirà el preceptiu període d’al·legacions perquè els dos clubs puguin presentar la documentació pertinent i donar les explicacions necessàries abans que es resolgui el cas.

LaLiga havia remès dilluns un escrit de denúncia al comitè de competició de l’RFEF i a la Comissió Antiviolència pels càntics racistes que va rebre Iñaki Williams, en què recorda que al minut 69 del partit, quan va ser substituït i es retirava del terreny de joc pel fons més proper a la seua ubicació, diversos aficionats locals van entonar durant uns 10 segons i quan el jugador passava davant d’ells el crit: “Uh, uh, uh, uh.” A més, va precisar que aquesta onomatopeia imita el so emès pels micos i que és “notòriament” utilitzada per referir-se “indecorosament i amb ànim racista” i de menyscabar la integritat del seu receptor “les persones de raça negra”.

El club barceloní va identificar dotze persones, nou d’elles socis, que van imitar el so d’un simi

L’Espanyol, després de l’anàlisi interna de les imatges del partit, va detectar la implicació de dotze persones en els insults racistes.

Aquestes persones estaven ubicades als sectors 107 i 108, situats fora de la Grada d’Animació.

Segons va detallar el club, nou d’ells són socis, i la resta són compradors ocasionals d’entrades. Els socis poden acabar expulsats. A més, el club també compartirà les anàlisis amb els cossos policials per si existís responsabilitat penal.

tracking