SEGRE

JUDO COMPETICIÓ

Espanya inclou la lleidatana Tsunoda al Grand Prix de Düsseldorf

Amb el bronze obtingut per la lleidatana a Tel-Aviv en el debut a la categoria sènior

Ai Tsunoda, en un combat al Grand Prix de Tel-Aviv.

Ai Tsunoda, en un combat al Grand Prix de Tel-Aviv.SABAU GABRIELA/IJF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Judo ha inclòs la lleidatana Ai Tsunoda a la llista de competidors que prendran part en el Grand Prix de Düsseldorf (Alemanya), que es disputarà del 21 al 23 d’aquest mes de febrer. Els grans resultats que acumula la jove judoka del Dojo Lleida, de tan sols 17 anys, culminats la setmana passada amb la medalla de bronze al Grand Prix de Tel-Aviv (Israel), on disputava la primera competició d’alt nivell internacional en la categoria sènior, la mantenen encara amb opcions de ser als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest any.

“Les opcions olímpiques segueixen sent remotes, perquè la rival amb la qual competeix per la plaça [María Bernabéu, doble medallista mundial] compta amb més de 3.000 punts acumulats pels 350 que té ara Ai, però l’objectiu és continuar competint al màxim i ja veurem què passa. L’única realitat és que compta amb més opcions que fa una setmana”, va assenyalar en aquest sentit la seua mare i entrenadora, Celine Tsunoda, a la qual l’any passat va igualar com la segona lleidatana a conquerir un Campionat d’Espanya sènior.

La lleidatana, de 17 anys, disputarà del 6 al 8 de març una altra competició internacional a Rabat

Ai, que al Grand Prix de Tel-Aviv només va ser derrotada a semifinals per la britànica Sally Conway, bronze mundial i olímpic de la categoria de -70 quilograms, també disputarà del 6 al 8 de març el Grand Prix de Rabat (Marroc), ja que al de París, segon certamen del calendari i previst per aquest cap de setmana, no hi pot assistir per rànquing. En funció dels resultats, es decidirà si va o no a alguna de les set proves que queden.

Ha pujat 132 posicions i ja és la 69 del món

La medalla de bronze que va aconseguir divendres passat al Grand Prix de Tel-Aviv li ha valgut a Ai Tsunoda escalar fins a 132 posicions de cop al rànquing mundial de la Federació Internacional de Judo, i ha passat del lloc 201 al 69 gràcies als 350 punts sumats a la competició israeliana. Ara l’objectiu de la lleidatana és poder entrar entre els trenta primers del rànquing de la categoria de -70 kg. L’any passat, Ai va guanyar el Mundial cadet, la seua categoria real per edat, el Campionat d’Europa sub-18 i els Jocs de la Joventut.

tracking