FUTBOL COPA DEL REI

Golejada cap a quarts

El Barça recupera la punteria, venç amb molta comoditat el Leganés i supera la ronda de vuitens || Messi, amb 2 gols, va liderar els blaugranes i també van marcar Griezmann, Lenglet i Arthur

Arthur celebra amb Leo Messi i Frenkie de Jong el quart gol per als blaugranes davant el Leganés.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

El Barça es va classificar ahir per a la ronda de quarts de la Copa del Rei gràcies a una plàcida victòria davant del Leganés (5-0) amb doblet de Leo Messi i gols de Griezmann, Lenglet i Arthur. El matx va ser bufar i fer ampolles per a un equip que va tenir el bitllet a la butxaca des del minut 3. Això va ser el que va durar el Leganés al Camp Nou, la tarda va ser còmoda per als de Setién i un suplici per al seu rival. Els d’Aguirre estan centrats en la batalla per la salvació i no tenen el cos per a gestes coperes i menys davant d’aquest Barça que necessitava com l’aire una victòria contundent que confirmés l’estil de joc de Quique Setién i fes passar la pàgina de Mestalla. Griezmann es va agradar i va necessitar molt poc per obrir el compte en una acció que va deixar a l’aire les carències defensives dels pepineros. El francès va rebre al cor de l’àrea una pilota de Semedo, va controlar amb qualitat i va batre Cuéllar amb un tret al pal llarg. Cinc minuts després va marcar el segon però uns centímetres el van anul·lar després de la revisió del videoarbitratge. A la mitja hora va tornar a rondar la porteria visitant, però en aquesta ocasió va aparèixer Awaziem per ficar la cama i evitar el segon. En atac, el Leganés només va plasmar un parell d’accions de Braithwaite que no van inquietar Ter Stegen. La sensació era de domini absolut i contundència. Per a súmmum dels madrilenys, Lenglet va posar el 2-0 amb un cop de cap en un córner i tot va morir en aquell moment. El Leganés va llançar la tovallola, ja que amb prou feines va superar el mig camp, i el Barça va monopolitzar el cuir com li agrada al seu nou entrenador. Va acumular gairebé 900 passades, un 75% de possessió i sensació de domini que es va confirmar al segon temps. Messi va voler afegir-se a la festa. L’argentí va regatejar com li va donar la gana i va llançar a porta tocant el peu de Tarín. El xut mossegat va suposar el 3-0. Ja estava tot escrit a l’eliminatòria, però quedava per posar la cirereta al pastís i tancar un duel complet malgrat tenir davant un rival abatut. Arthur va celebrar el quart gol per a l’equip blaugrana després de fer-se amo de dos rebutjos i Leo Messi va completar la festa amb un mà a mà davant de Cuéllar que va resoldre a la perfecció per al cinquè gol blaugrana i el seu segon de la tarda. El triomf calma la set de fitxatges al Barça, va fer oblidar la derrota de València i manté el Leganés en la seua complicada realitat.