SEGRE

POLIESPORTIU INSTITUCIONS

La Diputació de Lleida regularà els seus ajuts a l'esport

Hi haurà línies de subvencions i no es farà per ajuda directa com fins ara

Una vista general de la competició del Mundial de piragüisme celebrat a la Seu al setembre.

Una vista general de la competició del Mundial de piragüisme celebrat a la Seu al setembre.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació té previst fixar per a la temporada 2020-21 unes línies de subvenció per a l’esport pel procediment de concurrència competitiva obtenint una valoració en aplicació dels criteris de les bases reguladores i no pel sistema d’ajuts directes de manera discrecional com s’havia fet fins ara.

“Fixarem diferents borses d’ajuts i que les quantitats siguin proporcionals al pressupost i a la dimensió de cada entitat que les demani. Volem que sigui un repartiment al més just possible i que es faci, a més, amb total transparència”, va manifestar en aquest sentit Gemma Vilarasau, assessora de relacions amb entitats i associacions de la corporació provincial.

Els criteris prioritzaran l’esport formatiu, el femení i l’inclusiu com a grans eixos. Des del 2011 i fins al 2019, tots els diners atorgats per part de la Diputació per a activitats esportives no han seguit cap procediment de concurs competitiu, segons assenyalen fonts de la corporació.

L’any passat –les institucions es regeixen per any natural–, l’import total de les subvencions corresponents a la temporada 2018-19 que es van concedir des de la Diputació va ascendir a 2,4 milions d’euros, dels quals una mica més de 842.000 van ser a través de convenis directes amb clubs d’elit (30 per cent del total) i 1,5 milions d’euros (70 per cent) es van repartir com a ajudes directes a entitats i esportistes individuals. A mitjans de l’any passat, Esquerra Republicana i PDeCAT es van trobar quan van accedir a l’equip de govern de la Diputació que ja no podien abonar més subvencions esportives perquè s’havia esgotat un 93 per cent dels 1,5 milions d’euros pressupostats i quedaven moltes sol·licituds pendents.

Les subvencions concedides aquesta temporada no arribaran fins a finals d’any, però s’hauran de cenyir a uns criteris segons la línia d’ajuts a la qual s’adeqüi la sol·licitud.

tracking