SEGRE

PÀDEL ESDEVENIMENTS

El World Padel Tour, a Lleida del 8 al 17 de juny

La fase final tindrà com a escenaris el Barris Nord i la Seu Vella o la Llotja

El Barris Nord, a més de ser seu del Força Lleida, ha acollit esdeveniments esportius i d’un altre tipus.

El Barris Nord, a més de ser seu del Força Lleida, ha acollit esdeveniments esportius i d’un altre tipus.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El World Padel Tour, el circuit professional de pàdel de referència a nivell mundial que reuneix els millors jugadors i jugadores del rànquing, aterrarà a Lleida entre el 8 i el 14 de juny, segons va donar a conèixer ahir l’organització. El torneig arriba a través d’All Play Sport, empresa promotora i organitzadora d’esdeveniments esportius establerta a Barcelona, i ja es va oferir a Lleida l’any passat però no hi va haver acord. Ara s’ha firmat per dos anys, més dos de prorrogables.

Serà un esdeveniment multiseu, la fase final del qual es disputarà al pavelló Barris Nord i en una segona seu que podria ser al costat de la Seu Vella o la Llotja, després de descartar-se la plaça Sant Joan. Els partits de la fase prèvia es repartiran entre diversos clubs privats dels voltants de la ciutat. El torneig serà de tipus Open i altres ciutats o països (en alguns falta concretar la seu) que acolliran aquest any tornejos d’aquest tipus del World Padel Tour són València, Alacant o Vigo, i fora d’Espanya a Bèlgica, Itàlia, Brasil, Mèxic o Suècia. Des de l’abril ja hi haurà activitats paral·leles a la ciutat per promocionar l’esdeveniment com a clínics, tornejos ProAm i exhibicions. Durant els últims anys, el World Padel Tour s’ha consolidat com a motor econòmic per a les ciutats, que perceben l’oportunitat de generar un retorn a curt i mitjà termini. Sobretot, per a les ciutats de mida més petita que veuen un aparador a través del qual posicionar-se com a destinació turística. El circuit va debutar el 2019 a Londres, Sao Paulo i Ciutat de Mèxic, i es va assegurar la seua continuïtat a París, Buenos Aires i Brussel·les. No obstant, de les vint-i-sis seus, gairebé tres quartes parts són a Espanya i és on es concentra el 84% del negoci, que va assolir els 7,46 milions d’euros el 2018, segons Palco 23.

Un esdeveniment que costa 120.000 euros a les institucions

El cànon que ha hagut de pagar la capital del Segrià per acollir aquest esdeveniment és de 120.000 euros –tal com va informar aquest diari–, que finançarà a parts iguals Paeria, Diputació i Generalitat, i cada institució abonarà 40.000 euros. El cànon que paguen les ciutats va des dels 50.578 euros per un torneig challenger fins als 254.100 euros per un de tipus Open com serà el que acollirà Lleida el mes de juny. Aquest esdeveniment costarà un total de 800.000 euros. La major part del cost la sufraguen els espònsors (el principal, la cervesera Damm, que n’és la propietària), després els cànons de les ciutats i la venda d’entrades i TV per aquest ordre. El World Padel Tour el retransmeten Gol TV i més de mil canals de streaming.

tracking