Benzema decideix el derbi

Un gol del francès permet al Madrid tombar l’Atlètic i consolidar el liderat || Estrada Fernández no va veure un penal sobre Morata i no va acudir al VAR

Casemiro fa caure Morata dins de l’àrea, una acció que l’àrbitre lleidatà no va castigar com a penal.EFE

El Reial Madrid es va emportar el derbi gràcies a un gol de Benzema a la segona part (1-0), que serveix als merengues per consolidar la condició de líder, ficar pressió al Barcelona i guanyar, set anys després, l’Atlètic de Madrid al Santiago Bernabéu en un partit de Lliga. Va ser un xoc amb una polèmica decisió de l’àrbitre lleidatà Estrada Fernández, en un moment en què Casemiro fa caure Morata i va apreciar que el contacte era insuficient per xiular la pena màxima. Ni tan sols va mirar el VAR per sortir de dubtes. Més enllà d’això, els de Simeone van tenir el control al primer temps i van tenir fins a tres ocasions clares per batre Courtois, però ni Correa, ni Vitolo, ni Morata no van poder inaugurar el marcador. Els de Zidane, amuntegats a la zona ampla, es van apropiar la pilota intranscendentment. L’aposta del francès no va donar resultat i va introduir un doble canvi al descans –Vinicius i Lucas Vázquez per Kroos i Isco–. I va funcionar. Vinicius va ser l’únic que es va atrevir a encarar i el seu dríbling va donar força als blancs. De fet, la jugada del gol va nàixer als seus peus abans que Mendy enviés una bona centrada a Benzema, que va aparèixer com una exhalació. A l’Atleti, el pla es va esvair amb l’adéu de Morata, que va haver de ser canviat per lesió. Això els va deixar orfes als metres finals i el full de ruta va reclamar el protagonisme d’un Lemar, que segueix lluny del millor nivell, i d’un Carrasco que va redebutar després que tornés a la capital any i mig després. Però res. No hi va haver opcions per a un Atleti que es va quedar sense arguments davant de la solidesa blanca. En total, 21 duels sense conèixer la derrota, liderat consolidat i tiromf moral davant del veí.