TENIS OPEN D?AUSTRÀLIA

Muguruza, sense títol i una andorrana, campiona en júniors

Va perdre amb la nord-americana Sofia Kenin

Victoria Jiménez, a l’esquerra, amb el trofeu de campiona. A la dreta, Muguruza al perdre la final.EFE

Garbiñe Muguruza es va quedar a les portes de conquerir l’Obert d’Austràlia, el que hauria estat el tercer Grand Slam de la seua carrera, al caure a la final per 4-6, 6-2 i 6-2 contra la nord-americana Sofia Kenin, mentre que la jove andorrana Victoria Jiménez es va proclamar campiona del torneig júnior al superar la polonesa Weronika Baszak per 5-7, 6-2 i 6-2, en un duel que es va disputar a la pista central Rod Laver Arena.

“Espero que estiguin molt contents [a Andorra] per la victòria. És un honor representar el meu país quan jugo a tenis”, va indicar Victoria, de pare andorrà i mare russa. “He gaudit de tot en aquesta gran experiència. He vist pels passadissos Nadal, Djokovic, Kyrgios, Anisimova i Muguruza. Tots ells són molt grans per a l’esport”, va apuntar la primera andorrana que guanya un títol de Grand Slam júnior, que té el balear com a gran referent.

Victoria Jiménez, de només 14 anys, és la primera jugadora del país a guanyar un Grand Slam júnior

La que no va poder aconseguir l’objectiu ahir va ser Muguruza. Als seus 26 anys, la jugadora nascuda a Caracas va estar a prop de trencar més barreres per al tenis femení espanyol, després d’haver-se coronat sobre la terra batuda de Roland Garros el 2016, davant de Serena Williams, i sobre l’herba de Wimbledon el 2017, amb l’altra germana Williams, Venus. En aquesta ocasió, va ser una altra nord-americana que va privar de la glòria Garbiñe. Tampoc va poder posar fi a la maledicció de les espanyoles a Austràlia, competició que mai ha comptat amb una campiona d’Espanya, i es va unir als millors resultats fins a la data recollits a Melbourne de la seua entrenadora Conchita Martínez, finalista el 1998, i Arantxa Sánchez Vicario, que es va quedar a les portes del títol el 1994 i 1995.