Ansu fa de Suárez

Amb el doblet del del planter en 2 minuts en té prou el Barça per vèncer el Llevant i el converteixen en el bigolejador més jove de LaLiga || Els de Setién, que segueixen a 3 punts del Madrid, van acabar demanant l’hora a l’afegit

Ansu Fati celebra un dels dos gols que va marcar ahir després de connectar a la perfecció amb Leo Messi, que ahir va destacar com a assistent malgrat gaudir de diverses ocasions per marcar.EFE

La setmana en què va acabar el mercat d’hivern, sense que el Barcelona pogués tancar el fitxatge d’un 9 per suplir la lesió de Luis Suárez, l’equip de Quique Setién va trobar en la connexió Messi i Ansu Fati una bona resposta per guanyar el Llevant (2-1), i poder seguir la línia del Madrid. El Barça va donar mostres de millora, però en els instants que va perdre el control, que van ser uns quants, especialment al segon temps, al Llevant li va costar molt poc generar perill de gol, tot i que sense encert davant les nombroses ocasions que va tenir per marcar. El Barcelona va tenir dos fases diferents al primer temps, abans i després dels dos gols seguits d’Ansu Fati, que el converteixen en el bigolejador més jove de la història de la LaLiga. Al primer tram, al Barça li va costar filar jugades i davant la intensitat del Llevant, es va sentir poc segur en el moviment de la pilota. A partir del quart d’hora, la pressió del Llevant va ser menys asfixiant i el Barça també va saber com arribar, gràcies a l’associació entre Messi i Fati. Una passada del jove del planter gairebé es converteix en gol, però el xut de l’argentí va sortir vorejant el pal. Messi ho va tornar a intentar i Griezmann també la va tenir, però la sort els va ser esquiva. Va ser a la mitja hora quan va donar l’estocada en dos accions gairebé consecutives. Al primer gol, una passada en diagonal de Messi va habilitar el jove jugador, que va córrer en solitari per marcar, i al segon, al cap d’un minut, una altra vegada Messi, al conduir sense oposició des del centre del camp, va dubtar a l’arribar a la frontal, fins que va donar la pilota a un Ansu Fati que no s’ho va pensar i va connectar un altre tret que va batre Aitor. El Barça va tenir clares ocasions per marcar un tercer, com una de Semedo al 36. El lusità se’n va anar sol i, després d’esquivar dos rivals, va xutar amb l’esquerra i va enviar la pilota al travesser. I una altra quan faltava un minut per al descans, en la qual Griezmann va resoldre amb nul encert una passada de la mort del portuguès. El segon acte va tornar a tenir el Barça com a impulsor del ritme, però al 53 el Llevant va perdonar un gol clar, quan després del tir de Morales Ter Stegen el va rebutjar i el va deixar als peus de Rochina que, amb tota la meta per a ell, va enviar la pilota alta. L’equip valencià va gaudir de més ocasions a les botes de Melero i Hernani que van fer lluir-se Ter Stegen. Amb l’equip desconcertat, Quique Setién va ordenar un canvi, va donar entrada a Sergi Roberto per un Griezmann inofensiu, que va tornar a patir el buit d’un Messi que en un contraatac va preferir jugar-se-la quan tenia el francès en clara línia de passada. Els blaugranes van recuperar el control i en dos estirades hauria pogut arribar el tercer, però la xilena d’Ansu Fati no va acabar en gol per centímetres, i a una acció individual de Messi va respondre amb encert Aitor Fernández. Va tenir l’antepenúltima Bardhi per a un Llevant desencertat al segon acte, quan Ter Stegen va tornar a salvar l’equip, mentre que Roger, després d’una pèrdua d’Arthur, va fallar un gol fàcil. El premi per al Llevant va arribar a l’afegit, quan en un tir de Rochina des de fora de l’àrea, la pilota la va tocar lleugerament Bezo i va batre Ter Stegen, i el Barça va acabar demanant l’hora.