El Barça pateix per vèncer a Tenerife

Ja és líder al perdre el Madrid

Mirotic supera diversos jugadors de l’Iberostar Tenerife.

Mirotic supera diversos jugadors de l’Iberostar Tenerife.EFE

El Barcelona va assolir el liderat de la Lliga ACB després d’una patida victòria a la pista de l’Iberostar Tenerife, que es va adjudicar el tercer i el quart parcial i va amenaçar els de Pesic d’anar-se’n amb les mans buides. Tot i que va arribar a anar guanyant de fins a 15 punts (42-57), els canaris no van llançar la tovallola en cap moment i, de fet, es van situar a només un punt dels blaugranes després d’un parcial de 14-0 (56-57, minut 28). El Barça va començar jugant per a l’interior sobre Nikola Mirotic i Davis, mentre que l’Iberostar Tenerife ho intentava amb el joc exterior. El marcador es va mantenir igualat fins al minut 8, quan l’equip de Pesic es va posar sis punts amunt (14-20) per acabar enduent-se el primer quart. Va ser al segon quan el Barça va saber jugar amb més intensitat i fortalesa sota cistella i, a més, es va aprofitar de la debilitat defensiva local. A poc a poc, les diferències es van anar fent més grans.

A la represa, Hanga va començar a entonar-se en els tirs de fora i Mirotic feia mal a dins. Semblava que l’equip havia posat la directa, però no va ser així. El Tenerife es va ficar de nou en el partit. A l’últim quart, el quadre local va sortir a totes i va posar el 65-66 a set minuts per al final. Pesic va treure tota l’artilleria comandada per un Mirotic letal, ajudat per un Abrines també encertat. Les diferències en els últims instants eren mínimes i White, amb 83-83, va tenir a les mans la possibilitat d’avançar el Tenerife, però va fallar. No ho va fer Tomic (83-85) i la victòria, per tant, va ser per al Barcelona, líder al perdre el Madrid contra el Joventut (83-86).

El CB Pardinyes, condemnat al ‘play-off’ de descens L’Ilerdauto Pardinyes disputarà el play-off per eludir el descens de la LEB Plata després de la victòria d’ahir del Barça B a la pista del cuer Benicarló (57-75). Els blaugranes tenen ara dos triomfs de marge sobre els lleidatans, amb l’average a favor, quan només queden dos jornades per acabar la primera fase de la competició.