SEGRE

DEPORTES_LUNES

Lleida voreja el ple a Beret

Guanya quatre de les sis categories de la popular Marxa aranesa, que reuneix més de 800 esquiadors || Marta Cester va repetir victòria a la prova reina de 42 km, amb l’urgellenc Sadurní Betriu segon

Els gairebé 900 participants van prendre la sortida des de la zona del pla de Beret.

Els gairebé 900 participants van prendre la sortida des de la zona del pla de Beret.FOTOTUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marxa Beret va viure ahir la 41 edició mantenint-se com la prova reina i més multitudinària de l’esquí de fons estatal, en què es van reunir més de 800 fondistes al pla de Beret i amb gran protagonisme per als representants lleidatans, que van guanyar en quatre de les sis categories i van afegir quatre podis més. Després d’unes últimes edicions sota fortes nevades, la Marxa Beret 2020 es va desenvolupar amb una meteorologia magnífica, en la qual els participants van cobrir el circuit homologat entre el pla de Beret, l’àrea d’Orri i la zona pròxima a Montgarri, encara que sense arribar fins aquest mític poble a causa del mal estat de la neu per les altes temperatures.

En la prova reina de 42 quilòmetres no hi va haver tot just sorpreses i van guanyar dos dels grans favorits. La local Marta Cester, que pertany al CAEI, va ser la triomfadora en dones, i va encadenar la segona victòria al marcar un temps de 2 hores, 39 minuts i 46 segons. L’aranesa no va tenir rival i va entrar amb un avantatge de 17 minuts respecte a la francesa Perrine Abadie, que va ser segona, i de gairebé mitja hora sobre la navarresa Henar Etxeberria. En homes es va imposar el membre de l’equip estatal Imanol Rojo, que ja havia guanyat el 2016. El càntabre va superar en poc més de set minuts l’urgellenc Sadurní Betriu, que no va poder encadenar la tercera victòria consecutiva. L’esquiador del CEFUC, que porta tota una dècada pujant al podi de la Marxa Beret, va aconseguir la segona plaça al superar als metres finals el noruec Sigmund Rimstad. Tots dos van quedar separats per tan sols 20 segons.

Roc Vilaró i Marta Moreno van obtenir la victòria en la distància curta i Gerard Palomo, en la intermèdia

En les distàncies més curtes també hi va haver protagonisme dels lleidatans, principalment dels components del centre de tecnificació de fons de la Seu d’Urgell. En la prova intermèdia de 21 quilòmetres va arribar la segona victòria lleidatana, en aquest cas per mediació de Gerard Palomo, del CEFUC, que va superar per 29 segons el navarrès Lander Martín i per poc més d’un minut Miquel Auladell, del PEC de Puigcerdà. En aquesta mateixa prova, Bernat Sellés, del Bellver de Cerdanya, va firmar la sisena posició i Martín Morales, del CEFUC, la vuitena.

En els 21 km femenins la victòria va ser per a la navarresa Irati Cuadrado, que dissabte ja s’havia imposat a l’esprint valedor per al Campionat d’Espanya. Va treure gairebé cinc minuts d’avantatge a l’aragonesa Laura Villacampa, mentre que Maria Sellés, del Bellver, va pujar al tercer calaix del podi.

En la distància més curta, la de 10 quilòmetres, Lleida gairebé firma un ple, ja que va ocupar quatre dels sis calaixos del podi, amb dos ors i dos bronzes. En dones, l’aranesa Marta Moreno, que pertany al CAEI, es va imposar per un marge de gairebé dos minuts sobre la guanyadora dissabte de l’Estatal esprint, la basca Alaia Juaristi, i Júlia Pueyo, del CEFUC, va aconseguir la tercera plaça després d’una fèrria pugna amb la també urgellenca Martina Miquel, del CENA de Tuixent. Tot just set segons van separar les dos joves esquiadores de categoria U16.

A la categoria masculina, disputada victòria del representant de la CE Bellver, Roc Vilaró, sobre la mateixa línia de meta. El lleidatà, guanyador dissabte de l’Estatal esprint U16, va superar per tan sols 39 dècimes el gironí Aniol Borrell i en poc més de quatre segons el també lleidatà Xavier López, de la CE Bellver de Cerdanya.

tracking