SEGRE

PIRAGÜISME FEDERACIONS

Candidatura lleidatana a la vicepresidència de la ICF

La Federació Espanyola proposa el pallarès Lluís Rabaneda per a l’executiva de l’organisme internacional || És des del 2004 responsable del freestyle

Rabaneda, a la dreta, al costat d’Alejandro Blanco, del COE.

Rabaneda, a la dreta, al costat d’Alejandro Blanco, del COE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Lluís Rabaneda, president des de l’any 2004 del comitè tècnic d’estil lliure de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), aspira a ser enguany el nou vicepresident de la junta directiva de l’organisme internacional, que ha d’elegir els nous membres el mes de desembre vinent durant el congrés mundial que se celebrarà a la ciutat de Manila (Filipines).

Rabaneda, de quaranta-set anys i natural de Llavorsí, és el candidat proposat per la Federació Espanyola (RFEP) per mantenir la seua quota de representació a la ICF, ara que el madrileny José Perurena deixarà aquest any el càrrec de president de la Internacional, que ha ocupat durant els últims dotze anys (el desembre passat ja va abandonar la condició de membre del COI).

Des de fa setmanes ja treballa en la candidatura, que passa per convèncer les federacions nacionals per entrar al comitè executiu de l’organisme que regeix el piragüisme a nivell mundial.

“Ja estem treballant en això. Hem estat al congrés dels països africans a Rabat i a l’Àsia, i al maig anirem al d’Amèrica, que es farà al Brasil. La veritat és que els mundials de la Seu i de Sort ens han donat molta visibilitat i força ajuda, però serà una lluita molt ajustada perquè hi haurà sis o set candidatures”, va explicar Rabaneda, un dels culpables del creixement de l’estil lliure, o també anomenat freestyle, a nivell mundial i, en particular, a Sort.

Entre els seus objectius si és elegit vicepresident destaquen “la distribució televisiva de les competicions i la creació d’un departament de sostenibilitat com el que hem posat en marxa a la Federació Espanyola, encara que tot això dependrà molt de les línies de treball del nou president”, va explicar.

A més dels quinze anys que fa que és màxim responsable del freestyle a la Federació Internacional de Piragüisme, Rabaneda també és membre de la directiva d’aquest organisme i el responsable de relacions internacionals a la junta de la Federació Espanyola.

L’any 2018 va ser el director tècnic de la competició de piragüisme dels Jocs Mediterranis de Tarragona i de la fase classificatòria dels Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires, que es van disputar tant una com l’altra a Castelldefels.

tracking