SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

Bartomeu manté Abidal

Descarta destituir el secretari tècnic tot i la tempesta provocada per aquest al dir que “alguns jugadors no treballaven” amb Valverde || El president també va contactar amb Messi arran de la polèmica

Quique Setién, durant la roda de premsa prèvia al partit d’avui contra l’Athletic.

Quique Setién, durant la roda de premsa prèvia al partit d’avui contra l’Athletic.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va decidir ahir mantenir al càrrec de secretari tècnic Éric Abidal després d’una reunió de més de dos hores entre tots dos i Òscar Grau, CEO de l’entitat. Aquesta decisió va arribar després de la polèmica entre Abidal i Leo Messi, que va replicar a unes declaracions del francès en les quals va assenyalar que “molts jugadors no estaven satisfets i no treballaven gaire amb Valverde”. “Crec que quan es parla de jugadors, caldria donar noms perquè si no se’ns està embrutant a tots i alimentant coses que es diuen i no són certes”. Amb aquestes paraules, Messi va voler mostrar el descontentament amb les paraules d’Abidal. Bartomeu va contactar ahir al matí amb Abidal i Messi i va decidir avançar la seua tornada a Barcelona, ja que es trobava a Brussel·les representant el club en una visita al Parlament Europeu. El jugador ja s’havia reconciliat amb el secretari tècnic i el president es va reunir a la tarda amb Abidal i Grau en un lloc proper al club per aclarir postures i apaivagar una situació de tensió, fins i tot amb rumors d’acomiadament o dimissió. La reunió va ser molt profitosa per a totes les parts i fonts properes al club van assenyalar que el missatge va ser de diàleg. Després de la reunió, tant Bartomeu com Abidal estaran avui a San Mamés acompanyant el Barça en el seu duel de quarts de la Copa del Rei. El secretari tècnic no viatjarà amb l’equip, sinó que ho farà amb Umtiti, que té un judici a Esplugues de Llobregat (vegeu el desglossament). D’altra banda, Bartomeu es desplaçarà a Bilbao a la tarda, ja que durant el matí té altres compromisos professionals, però el club va confirmar que estarà present a la llotja.

Sobre si es penedeix d’haver fitxat, Setién ho va negar amb rotunditat. “És veritat que fa un mes no tenia problemes, perquè era a casa, però beneïts problemes. Segueixo amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes, o més encara. Cal ser positius. A mi m’empeny el vent del nord, que és molt fort, i no caic fàcilment. Ja et dic que això anirà endavant, segur, i anirà molt bé”, va finalitzar.

“Ja té prou experiència per decidir les coses que ha de fer o no”, va assenyalar Setién

Samuel Umtiti confia a poder arribar a temps a disputar el partit de Copa amb l’Athletic malgrat que avui a les 11.00 ha de comparèixer en un judici a Esplugues de Llobregat en què se li reclamen 183.000 € pels danys en una casa en Sant Just Desvern. Segons els propietaris, el francès va destrossar tot el parquet, la piscina i les aixetes, entre altres elements. El futbolista del Barça es nega a pagar aquesta quantitat, que considera desorbitada. al deixar l’habitatge, les dos parts van convenir a avisar un pèrit perquè avalués els danys i aquest va concloure que l’import era de 12.000 €, principalment per danys a la piscina. La propietària no ho va acceptar i li va demanar 183.000 euros, amenaçant d’anar a judici i acudir a la premsa. “Això del Samuel és un assumpte personal. A tothom li passen coses que no tens previstes i és un contratemps sense importància. Si no pot viatjar amb l’equip, viatjarà una hora després. No passa res”, va assenyalar ahir Setién.

Ángel Rodríguez és un dels jugadors més ben situats per substituir el lesionat Dembélé. El davanter del Getafe, de 32 anys, agrada com a recurs d’emergència i davant de l’obligació del Barça de fitxar només jugadors de la Lliga o un jugador sense equip. Ángel Martín, director esportiu del Getafe, va manifestar ahir que no té constància d’un contacte, però va obrir la porta a estudiar la seua sortida cap al Barcelona. “Per a nosaltres la d’Ángel seria una baixa molt important, però estem preparats per assumir aquesta situació”, va assegurar. Als seus 32 anys, el davanter de San Cristóbal de La Laguna és una de les peces clau d’un Getafe que, de la mà de José Bordalás, està tornant a repetir números històrics, ja que és tercer a la Lliga. Ángel ha participat aquesta temporada en 27 partits, entre Lliga, Copa del Rei i Europa League, i ha marcat 13 gols. El davanter canari té contracte amb els madrilenys fins al 2021 i una clàusula de rescissió de 10 milions d’euros, una xifra que entraria en els paràmetres del club blaugrana, i el futbolista té la predisposició de jugar en un gran. Durant el mercat hivernal, Ángel va estar en l’òrbita de l’Espanyol, encara que finalment qui va arribar va ser Raúl de Tomás. A més d’Ángel, el Barça també estaria estudiant altres davanters de la Lliga com Lucas Pérez, jugador de l’Alabès; Borja Iglesias, del Betis; i Christian Stuani, màxim golejador del Girona a Segona A amb 20 gols.

tracking