Mirotic culmina la remuntada blaugrana davant del València

Una cistella a falta de 3 segons va donar l’únic i definitiu avantatge

Nikola Mirotic reté la pilota davant de Louis Labeyrie.

Nikola Mirotic reté la pilota davant de Louis Labeyrie.EUROLEAGUE

Una cistella de Mirotic a falta de 3 segons va culminar ahir la remuntada d’un Barça que fins a aquell moment no havia estat al davant i va deixar sense el triomf un València que no va saber gestionar el final (76-77). Els locals van començar a moure millor la pilota i l’aparició de San Emeterio, que va sumar vuit punts seguits, li va donar un nou impuls que va permetre al València acabar davant el primer quart (21-18). Va tornar Mirotic a la pista i el marcador es va ajustar. Els seus punts van arribar a reduir al mínim l’avantatge local però Pesic el va protegir de la tercera falta, el seu equip es va perdre i el València va aprofitar per reobrir la bretxa amb una cistella final de Colom (43-37). Va sortir millor el València en el tercer quart i jugant al voltant de Dubljevic va aconseguir, per primera vegada en el partit, neutralitzar un Barça amb Mirotic. Es va repetir el guió i de nou San Emeterio li va donar el relleu. Dos triples seus van elevar la renda a 16. El Barça va tornar a ajustar la defensa i amb dos triples seguits de Heurtel va rebaixar a menys de la meitat el seu desavantatge i va portar Ponsarnau a recuperar Dubljevic i San Emeterio (70-67). Cinc punts seguits de Mirotic van tornar a reduir al mínim l’avantatge local però llavors va aparèixer Sastre per donar aire a l’equip valencià. La defensa va portar que fos Davies qui es jugués els atacs del Barça, cosa que va permetre que el València entrés amb avantatge a l’últim minut (76-72). Un triple d’Abrines va posar el partit a tocar per al Barça. Colom va fallar una penetració i en l’última acció una nova cistella de Mirotic va culminar la remuntada. Va fallar el tir lliure addicional i això va deixar al València una última opció de triomf.