SEGRE

POLIESPORTIU INSTAL·LACIONS

Arbeca, sense camp de futbol i amb pistes destrossades

Des del temporal de l’octubre i no hi ha pressupost per reparar els danys

Estat actual d’una part de les pistes d’atletisme i del camp de futbol d’Arbeca.

Estat actual d’una part de les pistes d’atletisme i del camp de futbol d’Arbeca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal del mes d’octubre passat ha colpejat amb força l’esport d’Arbeca, la localitat de poc més de 2.000 habitants de les Garrigues, en la qual l’equip de futbol s’entrena i juga des de fa quatre mesos a les Borges Blanques i els atletes han tornat a trepitjar les pistes d’atletisme fa una setmana i mitja, encara que el tartan ha quedat molt deteriorat i en algunes zones impracticable. De fet, Arbeca ha xifrat en 4,1 milions d’euros els danys causats per la gota freda i és la quantia més gran presentada, després de Juneda, a les Garrigues (vegeu més informació).

“El que va passar no ho havia vist mai. Les pistes i el camp de futbol semblaven una piscina”, assegura Sandra Sarri, entrenadora del club Joventut Atlètica Arbeca, amb una gran tradició en aquest esport a Lleida i les pistes del qual, tot i que no estan homologades perquè no arriben als 400 metres de corda, han estat utilitzades per entrenar-se fins i tot per atletes de la capital del Segrià.

El mig centenar d’atletes amb què compta el club, des dels 4 anys fins a categoria sènior, han hagut d’entrenar-se aquests mesos en diferents llocs de la localitat, desplaçar-se a les pistes de Mollerussa i els més petits a la mateixa escola d’Arbeca. Això els que corrien, perquè les zones de llançament i de salt de llargada han quedat més mal parades. “A la pista ens entrenem des de fa pocs dies com podem perquè tenim cent i escaig metres amb el tartan aixecat i en un estat lamentable. L’ajuntament ho va netejar tot, però caldrien unes pistes noves i no posar-hi pegats”, explica Sarri.

Pel que fa a l’equip de futbol, el camp del qual està envoltat per les pistes d’atletisme, no ha trepitjat el terreny de joc des d’aquell fatídic 22 d’octubre. S’entrenen i juguen a les Borges i no hi veuen una solució ràpida. Així ho explica el vicepresident del CF Arbeca, Joan Gayà: “Estem molt agraïts a la gent de les Borges, però això va per a llarg. El camp ha d’aixecar-se al ser d’herba natural i l’ajuntament intenta obtenir alguna subvenció per col·locar gespa artificial, però la prioritat són les piscines municipals perquè és una instal·lació de què es beneficia tot el poble.”

tracking