SEGRE

DEPORTES_LUNES

Betriu frega la victòria

El lleidatà, que tornava del Dakar, es va quedar a mig segon de Josep Garcia, que va sumar el seu segon triomf a la prova || La Bassella Race va reunir gairebé un miler de pilots durant tot el cap de setmana

El moment de la sortida dels pilots professionals de la Bassella Race.

El moment de la sortida dels pilots professionals de la Bassella Race.FOTOESPORT.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Jaume Betriu es va quedar a les portes d’aconseguir la seua segona victòria en la multitudinària Bassella Race 1, que ahir va abaixar el teló de l’onzena edició, que durant tot el cap de setmana ha reunit prop d’un miler de pilots. El de Coll de Nargó, que tornava a la competició després de la seua primera experiència al Dakar, saldada amb una meritòria catorzena posició i amb el trofeu de millor rookie de la prova sota el braç, va mantenir una espectacular batalla amb el seu company a KTM, el barceloní Josep Garcia, que va acabar emportant-se la victòria, la segona a la Bassella Race després de la que va aconseguir el 2017, per tan sols mig segon de diferència.

Garcia, que la vigília s’havia classificat quart a l’Xtrem Race, en la qual es va imposar el britànic Jonny Walker, va liderar la carrera absoluta en tot moment, sempre amb Jaume Betriu enganxat a la roda. La diferència entre els dos sempre va oscil·lar entre els 15 i 20 segons, tot i que en els quilòmetres finals pràcticament es va reduir a la mínima expressió. La seua tàctica de gairebé no proveir-se va estar a punt de donar-li el que hauria estat la seua segona victòria a la prova, després de l’aconseguida el 2015.

Ramon Quer va entrar en la sisena posició, Miquel Pujol en la desena i Jordi Quer va ser onzè

El xilè Benjamín Herrera (Beta Trueba) va tancar el podi de la categoria Pro, tot i que va creuar la línia de meta amb gairebé cinc minuts de retard respecte als dos primers classificats. El també lleidatà Ramon Quer, natural de Juneda, va firmar la sisena posició escratx, a poc més de deu minuts de Josep Garcia, mentre que Jonny Walker, guanyador dissabte de l’Xtrem, va ser vuitè i Ivan Cervantes, vencedor de les clàssiques de dissabte, va acabar en novena posició, just davant dels també lleidatans Miquel Pujol i Jordi Quer.

En la categoria Pro Júnior va destacar la victòria de Julio Pando, que va entrar a meta amb un temps de 2 hores i 35 minuts, avantatjant en quatre minuts i mig Pablo Nadal i en gairebé 14 minuts Mathieu Schmit.

El més ràpid de la categoria Friends va ser Marc Calmet (Friends 30), amb un temps d’una hora i mitja, que també li va valer per adjudicar-se la Challenge Michelin. Per la seua part, el dakarià Gerard Farrés i Xavier Castey, que dissabte van participar a la Classic Race, van ser els millors en Friends 40 i 50, respectivament. Finalment, l’andorrana Margot Llobera i Isidre Chia es van proclamar guanyadors en Woman i Classic.

El moment de la sortida dels pilots professionals de la Bassella Race.

El moment de la sortida dels pilots professionals de la Bassella Race.FOTOESPORT.CAT

tracking