Obtenen mitja permanència

El Llista derrota el cuer Taradell amb molt de sofriment i es distancia a nou punts de la zona de descens || Andreu Tomàs i Palazón remunten un 1-2 en un duel que va tenir emoció fins al final

Àlex Joseph, que no va tenir gaire fortuna en atac, controla la bola davant de la pressió del barceloní Daniel Rodríguez, autor del primer gol visitant.CARLES MIRANDA

El Lleida Llista va fer ahir un pas pràcticament decisiu per assegurar-se la continuïtat una temporada més a l’OK Lliga, al derrotar, amb més sofriment que l’esperat, el cuer Taradell (3-2), en un duel molt igualat que els lleidatans van haver de remuntar després d’encaixar dos gols en un minut. Gràcies a la victòria d’ahir i a la derrota del Voltregà dissabte, els d’Albert Folguera se situen ara amb un marge de nou punts sobre la zona de descens que marca precisament l’equip de Sant Hipòlit, quan només resten sis partits per concloure la primera fase de la competició.

El matx va arrancar amb el Llista posant setge a la porteria barcelonina, tot i que sense gaire perill. Bàsicament van ser xuts llunyans d’Andreu Tomàs, Cañellas i Àlex Joseph que el porter Albert Dalmau va resoldre sense problemes. El capità llistat va tenir el gol poc després, però va aixecar massa la bola després d’un servei de Palazón, que també ho va provar des de lluny en un parell d’ocasions. Però el gol va arribar a jugada aturada. Va ser en un contraatac portat per Andreu Tomàs que David Martínez va tallar antireglamentàriament, una acció que li va costar l’exclusió i la pertinent falta directa. La va executar amb mestria el pallarès per fer pujar l’1-0 al marcador (m.15). Amb el gol va créixer el domini llistat, però sense traduir-se en ocasions clares. Al contrari que el Taradell, que va apujar la intensitat i després d’un parell d’avisos va capgirar el marcador en menys d’un minut. L’empat va arribar després de desaprofitar Gefflot un dos contra un franc. I del possible 2-0 es va passar en l’atac següent a l’empat anotat per Daniel Rodríguez. El gol va deixar un pèl grogui els lleidatans, que 44 segons després van encaixar el segon després d’una badada defensiva. Casadevall recull un rebuig i cedeix a Marc Soler, que venint des de darrere afusella Lluís Tomàs.

El Llista va encaixar dos gols en menys d’un minut a la primera meitat que el van obligar a remuntar

Veure-ho per creure-ho. Al Llista li tocava de nou remar contra corrent, una cosa a què ja està acostumat darrerament. L’equip de Folguera va sortir més intens a la segona meitat però sense gaire precisió en atac. Sí que la va tenir Andreu Tomàs als nou minuts. El capità va sortir de darrere de la porteria rival i a la mitja volta va batre Dalmau per sota. El pallarès va estar a prop de firmar un hat-trick, però va errar una falta directiva per l’exclusió de Molera per tallar un contraatac lleidatà.

El Taradell va patir durant els dos minuts en què va jugar amb un home menys, però va resistir fins a recuperar-lo. El Llista ho va intentar de totes les formes possibles, especialment amb xuts llunyans, i en un d’aquests va arribar el 3-2, obra de Palazón, que trobava per fi el premi a la seua insistència. Quedaven encara sis minuts i els llistats ho van passar malament davant la pressió del Taradell, que a l’últim minut va posar el porter jugador per tenir superioritat, però ni així va aconseguir treure res de positiu, i es va confirmar la victòria d’un Llista que ja té mitja permanència a la butxaca.