Sorpresa a l'Estatal de trial d'Aitona

El viguès Jorge Casales s’emporta la prova inaugural batent el gran favorit, Adam Raga, en absència de Toni Bou || El lleidatà Sergio Ribau puja al segon lloc del podi de TR2

El viguès Jorge Casales va ser el dominador de la prova estatal, que per primera vegada es va disputar a Aitona.MAGDALENA ALTISENT

El Campionat d’Espanya de trial 2020 va aixecar ahir el teló a Aitona, que per primera vegada en la seua història allotjava una prova estatal d’aquesta especialitat, i ho va fer amb sorpresa.

El viguès Jorge Casales (Gas Gas), que fa set dies pujava al tercer calaix del podi en la prova mundialista X-Trial de Barcelona, es va anotar la victòria estatal davant d’Adam Raga (TRRS), el gran favorit al títol arran de la renúncia anunciada recentment del seu campió, Toni Bou, que aquest any se centrarà exclusivament en les competicions internacionals.

El veterà pilot lleidatà guanya en la tercera categoria i Roger Casas firma el novè lloc en júniors

Així, Casales va ser el guanyador de la prova inaugural amb certa folgança, després de completar les dos voltes al traçat marcat pel Moto Club Aitona amb 15 penalitzacions, 9 en el primer gir i 6 en el segon. Van completar el primer podi de la temporada nacional el tarragoní Adam Raga, que dissabte marcava el millor temps en la cronometrada i que ahir només va poder ser segon amb 23 peus, i el gironí Jeroni Fajardo (Sherco), tercer amb 42 i que va tenir algun problema en alguna de les zones.

El també gallec Gabriel Marcelli va ser quart, amb 51 peus, i el barceloní Miquel Gelabert cinquè, amb dos penalitzacions més. D’aquesta forma, Casales és el primer líder del Campionat d’Espanya amb els 20 punts sumats ahir a Aitona, seguit amb 17 de Raga i amb 15 de Fajardo.

Amb l’absència d’Arnau Farré, encara convalescent d’una operació de genoll i que podria reaparèixer a començaments d’abril en la tercera cita de l’Estatal a la Corunya, la representació lleidatana quedava relegada a les categories inferiors, sobretot en TR2, on Sergio Ribau va pujar al segon calaix del podi. El pilot del Pont de Suert va completar les dos voltes amb 32 penalitzacions, nou més que el guanyador, Enric Miguel, mentre que Marc Cots, del Moto Club Pallars, va ser setè amb 73 peus.

En TR3, el també lleidatà Francesc Recio (Beta Trueba) es va emportar la victòria al firmar una targeta de 10 penalitzacions, mentre que Roger Casas (Muntesa), en júniors, va acabar novè amb 63 punts.