SEGRE

FUTBOL INSTAL·LACIONS

Sis clubs federats de Lleida continuen jugant en camps de terra

Tan sols sis clubs federats de Lleida continuen jugant en camps de terra || El Pobla deixarà de fer-ho el gener del 2021, quan estigui acabat el nou terreny de joc de gespa artificial

Un grup de nens amb l’entrenador ahir al camp de terra del Pobla durant l’entrenament.

Un grup de nens amb l’entrenador ahir al camp de terra del Pobla durant l’entrenament.DAVID RICO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aviat jugar un partit de futbol en un camp de terra serà una cosa excepcional en el futbol lleidatà. Ja només queden sis equips que encara juguen en aquesta superfície (Bell-lloc, Torà, Vilanova de l’Aguda, Sant Guim, Ribera d’Ondara i la Pobla), però aviat seran només cinc. El pròxim club que abandonarà aquest grup de supervivents és el Pobla, que el gener del 2021 té previst inaugurar el nou camp de gespa artificial. La nova instal·lació es traslladarà des del parc Alcalde Boixareu fins a darrere de la restaurada estació de tren.

El derbi pallarès d’aquest diumenge Pobla-Tremp va ser l’últim que es va jugar al vell camp de terra, que es va inaugurar l’any 1935, on l’exblaugrana Carles Puyol va fer les primeres puntades de peu a una pilota. “Demanarem a la federació jugar la temporada vinent els partits de la primera volta a fora i els de la segona a casa quan ja tinguem el nou camp”, va explicar ahir el president del Pobla, Ramon Vila.

Si al Pobla estan il·lusionats amb la futura instal·lació, als altres cinc clubs només queda espai per a la resignació. A Sant Guim, Adam Moltó, que és alhora president i jugador, fa un exercici de realisme i assegura que “tenir gespa o terra no és el principal problema per als clubs modestos. El més complicat és quadrar uns pressupostos que, en el nostre cas, només amb fitxes, arbitratges i pagar a l’entrenador, ja ens suposa prop de 9.000 euros sense comptar desplaçaments”.

I llança una curiosa queixa: “Gerard Piqué mai ha tingut un gest amb el club del seu poble i això que el seu pare té una empresa que col·loca gespa artificial. Ha preferit invertir en l’Andorra i el que ens va fer més mal és que quan va venir el filial andorrà ens van dir que era molt injust per a ells haver de jugar en terra.”

Robert Boadella, secretari del Bell-lloc, apunta en una línia similar que “nosaltres el que necessitem amb més urgència són uns nous vestidors, ja que hem de canviar-nos al pavelló que hi ha a prop del camp. Tenir el camp de terra suposa que els joves no vulguin jugar i els nostres nens del futbol base de la CE Pla d’Urgell hagin d’anar-se’n a entrenar i jugar a Golmés o el Poal”.

Antoni Padullés, president del Torà i que fa deu anys que és al club, afirma sentir-se “desenganyat” quan se li pregunta per les possibilitats de tenir gespa artificial al camp. “Celebrem aquest any el centenari del club i les instal·lacions deixen molt a desitjar. No veig voluntat a l’ajuntament.”

El Tremp nega un intent d’agressió a l’àrbitre El CF Tremp, mentre estudia si presenta algun tipus de recurs, va negar ahir que hi hagués un intent d’agressió a l’àrbitre per part dels seus jugadors, un membre de l’staff tècnic o aficionats de l’equip, amb la qual cosa contradiu el que va escriure a l’acta el col·legiat del Pobla-Tremp de diumenge, que va acabar amb empat 1-1. A més, el club pallarès posa en dubte que l’àrbitre pugui assegurar que la invasió de camp, que ell va reflectir a l’acta, fos només d’aficionats del Tremp.

Un grup de nens amb l’entrenador ahir al camp de terra del Pobla durant l’entrenament.

Un grup de nens amb l’entrenador ahir al camp de terra del Pobla durant l’entrenament.DAVID RICO

Un grup de nens amb l’entrenador ahir al camp de terra del Pobla durant l’entrenament.

Un grup de nens amb l’entrenador ahir al camp de terra del Pobla durant l’entrenament.DAVID RICO

tracking