SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Un nou rècord de Messi a la Lliga

És el primer a assolir el doble doble, que significa ser el màxim golejador i assistent del torneig || L’argentí fa diversos partits que juga amb un embenat per molèsties a la cuixa esquerra

Piqué i Messi al costat de l’entrenador Quique Setién durant l’entrenament.

Piqué i Messi al costat de l’entrenador Quique Setién durant l’entrenament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb els tres gols que va regalar als seus companys davant del Betis al Benito Villamarín, el davanter del Barcelona Leo Messi ja ha assolit el doble doble a LaLiga aquesta temporada, ja que acumula catorze gols i dotze assistències.

De les cinc principals lligues europees (Espanya, Anglaterra, França, Itàlia i Alemanya), només l’extrem anglès del Borussia Dortmund Jadon Sancho (12 gols i 13 assistències) forma part, de moment, de l’exclusiu club que presideix l’astre argentí.

I és que només Messi i Sancho han aconseguit, a aquestes alçades del curs, el doble doble, terme basquetbolístic que determina la consecució per part d’un jugador de dobles dígits en dos de les categories quantificables d’un partit.

A Sevilla, el 10 blaugrana va aconseguir, a més, el seu quart hat-trick d’assistències, una dada molt poc habitual al món del futbol. Messi ja ho havia fet contra el Llevant a la Copa del Rei l’any 2014, contra el Getafe a la Lliga el 2016 i, amb la selecció argentina, davant del Paraguai a la Copa Amèrica el 2015. A més a més, en els últims cinc anys, només dos jugadors més de LaLiga han aconseguit el triplet de passades de gol en un mateix encontre: Sarabia amb el Sevilla i el també blaugrana Luis Suárez, en tres ocasions.

D’altra banda, segons diversos mitjans de comunicació, fa diversos partits que Messi juga amb molèsties físiques i s’arrisca a una lesió seriosa. L’argentí ha protegit la cama esquerra amb una bena, i temen que si no descansa es pugui fer una lesió de gravetat.

tracking