SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

Dos grans marques de l'esquí de fons ofereixen a la Marxa Beret entrar als seus calendaris

Els dos grans circuits mundials de llarga distància han ofert a la prova aranesa de fons entrar als seus calendaris l’any que ve || Representaria doblar el pressupost i la participació

La 41 edició de la Marxa Beret va vorejar els 900 participants.

La 41 edició de la Marxa Beret va vorejar els 900 participants.FOTOTUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos circuits de llarga distància d’esquí de fons de més rellevància a nivell mundial han ofert a la Marxa Beret entrar als seus calendaris amb vista a l’any que ve. La Visma Ski Classic i la WorldLoppet són les dos opcions que ara estudia l’organització de la prova aranesa per afiliar-se, una cosa que representaria un salt qualitatiu i quantitatiu “enorme”, com reconeix el seu màxim responsable, Marc Puig.

“L’important és que han estat ells els que ens han proposat formar-ne part, no hem estat nosaltres els que hem preguntat, la qual cosa demostra que la Marxa Beret té un nom”, reconeix Puig.

Lluc de Castellarnau, del CAEI i un dels més joves a participar-hi, va acabar a la trenta-cinquena posició

La Visma Ski Classics és un circuit de llarga distància que inclou proves d’entre 40 i 90 quilòmetres en tècnica clàssica que tenen lloc principalment a Europa, majoritàriament als països nòrdics com Suècia i Noruega, encara que també té curses a la Xina, Rússia i els Estats Units. Entre les proves més emblemàtiques destaca la mítica Marcialonga italiana.

En cas d’entrar al calendari de la Visma, la Marxa Beret s’inclouria a la modalitat de The Challengers, que són proves més populars però que permeten als esquiadors professionals sumar punts per al rànquing mundial.

La WorldLoppet, per la seua banda, compta amb un gran ventall de proves al calendari, la majoria disputades al centre d’Europa, encara que també als Estats Units, Canadà, Argentina, Japó, Xina, Austràlia i Nova Zelanda.

Tots els implicats en l’organització de la Marxa Beret, des de l’estació de Baqueira fins al Conselh Generau d’Aran i els ajuntaments de la zona, han de valorar ara si és rendible formar part d’algun d’aquests dos circuits, la qual cosa els obligaria a doblar pràcticament el pressupost, que actualment supera els 50.000 euros, a més de passar àmpliament del miler de participants.

“Ara falta veure si ho podem assumir, tant logísticament com econòmicament. És evident que entrar a qualsevol dels dos calendaris ens posaria al mapa mundial, però també és veritat que ens obligaria a fer una inversió inicial important a nivell de logística, però no en el traçat, atès que el circuit que tenim homologat ja serveix i no s’hauria de fer cap modificació important”, va explicar Marc Puig, que va descartar la possibilitat de tornar a formar part del circuit Euroloppet, al qual va pertànyer durant dos anys (2014 i 2015).

La Marxa Beret, que el dia 2 de febrer va viure la quaranta-unena edició, va comptar amb una participació que va arribar a gairebé nou-cents esquiadors, dels quals un trenta per cent van ser estrangers, majoritàriament dels països nòrdics com Suècia, Noruega o Suïssa, així com francesos, italians, russos i alemanys.

tracking