SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça crea riquesa i ocupació

Un informe de la consultora PwC xifra en 3.214 milions l’aportació blaugrana a l’activitat econòmica d’Espanya || A Barcelona la xifra ascendeix a 1.191 milions, un 4,6 per cent del PIB

Piqué i Sergio Busquets, en un moment de la sessió d’entrenament d’ahir.

Piqué i Sergio Busquets, en un moment de la sessió d’entrenament d’ahir.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va generar la temporada passada 3.214 milions d’euros d’activitat econòmica a Espanya, amb un impacte de 1.773 milions d’euros en termes de PIB i més de 31.475 llocs de treball, segons un informe que va presentar ahir la consultora PwC (PriceWaterhouseCoopers) a Barcelona. En l’àmbit local, l’entitat contribueix a la riquesa de Barcelona amb 1.191 milions d’euros del PIB, la qual cosa implica un 1,46% del total, 19.500 llocs de treball i una recaptació fiscal de 366 milions d’euros.

Per a l’elaboració de l’informe, PwC ha tingut en compte els impactes directes, indirectes (despeses i inversions per als proveïdors), tractors (mitjans de comunicació, televisió de pagament, dia de partit i cases d’apostes) i induïts (increment del consum de les llars a causa de l’augment de les rendes generades per la resta d’impactes). Segons aquest estudi, presentat a Foment del Treball, el Barcelona es consolida com un dels agents transversals i dinamitzadors amb impacte diferencial en sectors com el turisme, l’hostaleria, el transport o els mitjans de comunicació i contribueix “de manera molt important” a la riquesa econòmica de Barcelona.

El soci director de PwC, Ignacio Marull, va explicar que l’objectiu d’aquest informe és “quantificar la capacitat econòmica del club de generar valor”, a través de la relació amb el PIB, l’ocupació i la recaptació d’impostos. Respecte a Barcelona, l’impacte econòmic del club sobre el PIB de la ciutat va augmentar un 31% respecte a la 2014-15, en la qual un altre informe elaborat per Deloitte el va xifrar en 906 milions d’euros.

tracking