EL MILLOREL PITJOR

Sense revenja

El Força Lleida no pot venjar-se de la derrota de la primera volta i cau davant un rival més efectiu i afortunat || Els col·legiats escombren clarament per als palentins

L’actuació arbitral va trasbalsar els aficionats.

L’actuació arbitral va trasbalsar els aficionats.AMADO FORROLLA

L’ICG Força Lleida no va poder venjar la cruel derrota que va encaixar a la primera volta ni encadenar per primera vegada aquesta campanya tres victòries, al caure derrotat contra un Palència més efectiu i afortunat que, a més, va gaudir de la inestimable col·laboració d’un triplet arbitral que no va actuar amb equitat. Els de Gustavo Aranzana van aixecar fins a dos desavantatges de 9 i 12 punts, però es van veure impotents davant un rival amb més ofici i van encaixar la catorzena derrota. El més positiu d’ahir va ser que dos dels rivals directes, Canoe i Granada, també van perdre.

El Força Lleida va començar a mig gas amb un Palència molt efectiu, especialment Bader, que va fer tota una exhibició des de més enllà dels 6,75. Tres triples seus, dos dels quals consecutius, units a set punts de Larsen van posar un alarmant 7-16 a l’equador del primer quart. Els de negre van apujar un punt més la intensitat i un parcial de 6-0 va evitar l’enlairament dels castellans (13-16), que van continuar vivint dels punts d’un infal·lible Bader per arribar al final del període dominant per quatre punts (20-24).

L’equip no es va ensorrar i va remuntar una diferència de 9 punts i una de 12, però va acabar cedint al final

L’arrancada del segon quart no va ser millor. L’ICG va tornar a sortir fred i ho va pagar car, a l’encaixar un parcial de sortida de 0-5 en poc més d’un minut, amb triple de Grimau i cistella en contraatac del gegant del quadre palentí, Dos Anjos, que va empipar i molt Gustavo Aranzana. El tècnic val·lisoletà no va tenir més remei que demanar el primer temps mort perquè el duel se li escapava de les mans. El Palència havia recuperat el màxim avantatge de nou punts (20-29) i calia canviar de xip, apujar la intensitat en defensa i buscar posicions més alliberades en atac.

El Palència no va penalitzar una pèrdua ximple de pilota dels lleidatans i el triple posterior de Chapela va servir d’esperó perquè els de negre tombessin la situació i es col·loquessin a tan sols dos punts (35-37), després de completar un parcial de 15-8. Però quan millor estava jugant el Força Lleida va arribar una altra davallada, aquesta amb la col·laboració dels col·legiats, que no van donar validesa a una cistella de Santa Ana després de falta personal que hauria situat els lleidatans de nou a dos punts del rival. El nord-americà només va encertar un dels tirs lliures i els palentins van tancar el quart amb un parcial de 0-6 que els va permetre arribar als vestidors amb la màxima renda de tot el partit, deu punts (36-46), un marge del tot immerescut per als de Gustavo Aranzana, que no els quedava cap altra que remuntar a la segona part.

A la represa, i després que Dani Rodríguez establís una nova màxima renda, ara de dotze punts (36-48), l’ICG Lleida va despertar de la mà de Shaquille, que es va fer amo i senyor a les dos cistelles i va liderar un parcial d’11-0 que va reduir les diferències a la mínima expressió (47-48, m.24). Però faltava rematar la feina i l’equip d’Aranzana no ho va fer o no els ho van permetre, ja que l’actuació del trio arbitral va ser nefasta per als seus interessos.

El Palència va tornar el cop amb un parcial de 2-11 el posava de nou deu punts a dalt (49-59). I de nou a remar contra corrent. Però l’equip va tornar a treure l’orgull i va aguantar el tipus, ara sustentat per un encertat Sans, per afrontar l’últim assalt amb set punts de desavantatge, després d’una cistella de Jasaitis que va entrar plorant sobre la botzina. Les opcions de victòria de l’ICG Força Lleida es van esvair gairebé per complet en una altra mala arrancada de període que el Palència no va desaprofitar i liderat per Jasaitis, el botxí dels lleidatans a l’anada amb aquell triple final, va elevar la renda fins als 18 punts (61-79), amb triple final de Pradilla, un dels jugadors que a l’estiu van sonar per al Lleida. Els d’Aranzana tampoc van abaixar els braços llavors, però va ser un voler i no poder amb un Palència que va afegir a la seua qualitat una fortuna immensa, a l’anotar cistelles sobre el final de possessió que van acabar liquidant el duel.