Triomf treballat

El Barça desactiva el Getafe a la primera amb dos gols i a la segona li toca patir contra un rival que el va posar en un compromís || Ter Stegen va ser el més destacat dels blaugranes, Alba es va lesionar i hi va haver xiulets al final

Messi és obstruït pel jugador del Getafe Etebo durant el partit d’ahir al Camp Nou.EUROPA PRESS

Dos gols al primer temps de Griezmann i Sergi Roberto van donar aire al Barça per consolidar la victòria davant d’un ambiciós Getafe (2-1), que va donar sempre la cara i va estar a punt de saltar la banca al Camp Nou. El duel entre el segon i el tercer del campionat va donar molt joc. Als blaugranes, amb un projecte en construcció, se’ls va fer llarg el partit, sobretot a la part final, quan hi va haver xiulets per part del públic. Quan el millor del teu equip és el porter, sobren explicacions.

Va mastegar sorra durant molts minuts, fins i tot va veure com al Getafe li van anul·lar un gol a instàncies del VAR, però el Barcelona tenia un pla d’inici, des de la construcció de joc fins a la creació, des de la superació de la pressió fins al paper de Ter Stegen, més com un tercer central que com a porter.

El duel d’estils entre Setién i Bordalás que, per cert, no es van saludar, va oferir un partit vibrant amb dos maneres d’entendre el futbol molt diferents. El Getafe pressionant fins a gairebé el límit de l’àrea del Barça i aquest gestionant la situació de la millor manera que va poder, minimitzant riscos, assegurant la sortida i treballant molt la transició.

I aquí Ter Stegen va tenir un paper fonamental, perquè va permetre al Barcelona comptar amb avantatge traient la pilota des de darrere. El Getafe va forçar errors i va pressionar a còpia de faltes (4 en els primers 8 minuts), tant que la primera acció continuada en atac dels locals no va arribar fins al minut 11. La lesió de Jordi Alba va arribar poc després que Leo Messi no decidís en una acció d’un contra un contra David Soria; i Jorge Molina va tenir el gol a l’abast després d’un error de Busquets reparat per Umtiti. A la següent acció, es va produir un punt d’inflexió del matx. A la sortida d’un córner, Nyom es va desfer d’Umtiti, la seua rematada va ser repel·lida per Ter Stegen i el rebuig va permetre al camerunès anotar el 0-1 al 23. Però l’àrbitre, a instàncies del VAR, va revisar la jugada i va veure una falta en atac de Nyom.

El gol anul·lat va fer tant mal al Getafe com aire va donar al Barça. Fins al final del primer temps, els de Bordalás van tenir només una situació clara de gol per mitjà de Cucurella (minut 26), la resta va ser la demostració que el Barcelona sap al que juga i totes les accions de perill van ser per als blaugranes. Un delicat toc de Griezmann va obrir el mur del Getafe. Va ser el seu vuitè gol a la present Lliga. Va rebre el francès una gran assistència de Messi, la sisena consecutiva en els últims quatre partits, per a l’1-0 i en sis minuts va encarrilar el Barcelona el duel amb un gol de Sergi Roberto.

L’argentí va ser el protagonista a les dos últimes accions de perill del Barça. A la primera, després d’un xut de falta; a la segona, una esplèndida centrada de Griezmann i una gran rematada de Messi que va repel·lir David Soria.

Al segon temps, el Barça va jugar a controlar i a esperar. Fins al minut 66 no va passar res. Un quart d’hora abans va aparèixer en escena Ángel, el davanter del Getafe pretès pel Barcelona, i a la primera ocasió que va tenir, la pilota va acabar al fons de la xarxa, després d’una centrada des de la dreta de Mata. Ter Stegen, en una acció felina, va salvar el 2-2 d’Ángel per doble partida al minut 73 i a la jugada de tornada, una acció ofensiva de Junior Firpo va permetre una gran oportunitat de Griezmann, que va disparar als núvols des de l’àrea petita.

El Getafe va ficar la por al cos als blaugranes en el quart d’hora final del partit. Se li va fer etern al Barça, que no tenia arguments ni cames.