SEGRE

HOQUEI INTERNACIONAL

El lleidatà Jaume Bartés, nou seleccionador d'Àustria

El tècnic i jugador lleidatà, de 24 anys, porta cinc temporades al Wolfurt

Jaume Bartés, a la dreta, en un partit amb el Wolfurt, club on és entrenador i jugador.

Jaume Bartés, a la dreta, en un partit amb el Wolfurt, club on és entrenador i jugador.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Bartés (Lleida, 19-3-1995) va deixar el Lleida Llista amb 19 anys per iniciar una aventura a l’hoquei austríac. Va fitxar pel Wolfurt, club en el qual des de la segona temporada exerceix d’entrenador jugador i que la passada campanya va ascendir a la Primera divisió suïssa. A punt de complir els 25 anys, ha estat nomenat seleccionador absolut d’Àustria, després d’haver dirigit alguna selecció en categories inferiors.

“M’ho van proposar i vaig dir que sí. És una bona oportunitat per a mi, però també un repte exigent”, explica des d’aquesta petita ciutat ubicada a l’estat de Vorarlberg i de tot just 9.000 habitants. “L’anterior entrenador era portuguès i no vivia a Àustria i ara volien algú que ertigués aquí per poder fer un altre tipus de preparació”, afegeix el lleidatà.

S’ha marcat com a objectiu classificar la selecció per al Mundial B del proper any 2021

No oculta que aquesta responsabilitat li arriba molt aviat. “Crec que amb 25 anys potser encara no em tocava, perquè encara estic aprenent com a jugador i com a entrenador i he de continuar millorant, però em va semblar una proposta molt motivadora i vaig dir que sí”, assenyala.

Àustria no és una potència en hoquei. De fet, en els World Roller Games que es van celebrar l’any passat a Barcelona va disputar el Mundial C, de forma que el seu objectiu, segons confessa, és “intentar classificar-nos per al Mundial B en els pròxims Games”, que se celebraran el 2021 a l’Argentina. L’1 de març fan la primera sessió d’entrenament i començarà a triar la selecció, encara que la pràctica totalitat de jugadors estan en dos clubs, el Dornbirn i el Wolfurt. Bartés ha vist en aquests cinc anys com l’hoquei ha progressat molt lentament. “Cada vegada hi ha més nens i hi ha molts jugadors joves amb futur. Anem a intentar fer un equip al màxim de competitiu possible per al pròxim Europeu”, afegeix.

A banda de jugar i entrenar, el lleidatà treballa al departament de Logística d’una empresa de transports, la qual cosa combina també amb els estudis “que paga el club. Així que, entre unes coses i unes altres no em queda gaire temps lliure. I el que tinc el dedico gairebé completament a l’hoquei”.

tracking