SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

L'Atlètic pega primer

Supera el campió Liverpool en l’anada de vuitens de final i deixa la porteria a zero || Saúl marca l’únic gol després d’aprofitar una pilota solta a l’àrea

Saúl Ñíguez celebra el gol amb què va donar el triomf a l’Atlètic de Madrid sobre el Liverpool.

Saúl Ñíguez celebra el gol amb què va donar el triomf a l’Atlètic de Madrid sobre el Liverpool.EFE/RODRIGO JIMÉNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Atlètic va ressorgir amb ímpetu i va doblegar ahir el Liverpool (1-0) en el duel d’anada de vuitens de final, un exercici de determinació contra l’actual campió i amb un gol de Saúl per agitar l’eliminatòria. Sense tenir la pilota, el partit li va sortir pràcticament perfecte. Des de la posada en escena. Ni tan sols en el millor encontre imaginat, l’Atlètic de Madrid no hauria marcat tan aviat. Als tres minuts i 46 segons, per mitjà de Saúl, que va aconseguir el gol davant d’Alisson després d’un córner i un rebuig cap enrere de Fabinho. Hi va contribuir la distensió amb què va entrar el Liverpool, concessió inassumible quan davant hi ha l’Atlètic, sigui quin sigui el seu moment. Es va despertar després, encomanat a la velocitat de Robertson pel lateral esquerre, a possessions tan llargues com ineficaces, sense crear perill a la porteria d’Oblak, protegida per una defensa liderada per Felipe.

El Liverpool va prémer l’accelerador durant la segona meitat i va arraconar l’Atlètic amb una convicció que no havia tingut abans, quan Salah va aparèixer amb més constància, perquè es va allunyar del focus de Felipe, i quan va rematar de cap a fora un bon servei de Joe Gómez. Es va refer l’Atlètic quan va allunyar el conjunt anglès de la seua àrea, tant com perquè de nou tingués el partit que volia el conjunt blanc-i-vermell i com per disposar d’una nova ocasió claríssima que no va liquidar Morata, amb una passada d’un fenomenal Lodi, que va fregar també el 2-0 des de lluny. Diego Costa va reaparèixer sobre el terreny tres mesos després de la lesió, al tall de l’empat o del segon gol de l’equip blanc-i-vermell, que ressorgeix rumb a un duel decisiu a Anfield. Aquest es disputarà l’11 de març, en un estadi on el Liverpool s’està mostrant intractable.

“Donem suport a la UEFA per tot el bé que fa pel futbol”, va assenyalar ahir Josep Maria Bartomeu

manchester

El Manchester City culpa altres grans clubs europeus de la sanció de la UEFA sense jugar les dos pròximes temporades a Europa. Almenys així ho relata The Athletic, que assenyala Reial Madrid, PSG i Bayern com a incitadors a la sanció. “Fonts del City creuen que diversos clubs, entre aquests el Madrid, Bayern i altres d’Anglaterra, han pressionat la UEFA perquè adopti aquesta postura. Un altre és el PSG, que fa poc va evitar una segona sanció i el president, Nasser al-Khelaifi, s’asseu al comitè executiu de la UEFA com un dels dos representants de l’Associació Europea de Clubs”, va publicar el web especialitzat. “Nosaltres agraïm a la UEFA que aquests anys hagi estat tan segura del seguiment d’aquest fair play financer. El Barça l’ha anat seguint, tenim investigacions o reunions regulars amb la UEFA, i li donem suport per tot el bé que fa pel futbol”, va assenyalar ahir Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona.

Michele Uva, vicepresident de la UEFA, va advertir que el City i el PSG no es troben en la mateixa posició, malgrat que l’eix de la investigació és el mateix. El City portarà el cas al TAS perquè reverteixi aquesta sanció, tenint en compte que és una situació que tenia l’any 2014.

El brasiler Reinier va explicar ahir que fitxar pel Madrid és un somni, una vegada superada l’emoció que el va fer plorar quan el seu pare el va informar de l’interès del club. “Quan el meu pare em va trucar, era enmig del Mundial de Clubs i no sabia què fer, si sortir corrents a un costat o un altre, i em vaig posar a plorar. El Madrid és gegantí al Brasil, sempre ha estat el meu equip i estic desitjant donar el millor de mi”, va dir. El brasiler es va emocionar fins a les llàgrimes al parlar de la seua família, que el va acompanyar en la presentació al Bernabéu. Reinier jugarà, de moment, al Castella.

Saúl Ñíguez celebra el gol amb què va donar el triomf a l’Atlètic de Madrid sobre el Liverpool.

Saúl Ñíguez celebra el gol amb què va donar el triomf a l’Atlètic de Madrid sobre el Liverpool.EFE/RODRIGO JIMÉNEZ

tracking