SEGRE

FUTBOL FEMENÍ

El primer conveni col·lectiu es converteix en una realitat

Assegura un contracte laboral i una renda mínima de 16.000 euros bruts anuals

Les jugadores de Primera, al costat dels sindicats, van presentar ahir el conveni al Congrés.

Les jugadores de Primera, al costat dels sindicats, van presentar ahir el conveni al Congrés.EFE/J.J. GUILLÉN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), al costat de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i els altres sindicats, van presentar ahir l’històric primer conveni col·lectiu de les jugadores de Primera, durant un acte celebrat al Congrés. La reivindicació de les futbolistes venia de lluny i han calgut mesos de negociacions perquè patronal i sindicats arribessin a un acord que situa el salari mínim en 16.000 euros bruts anuals per jugadora per a contractes de jornada completa i de 12.000 per als contractes amb una parcialitat del 75%. Entre altres de les conquestes que han aconseguit les jugadores amb la seua lluita és que totes aquelles que acabin contracte i es quedin embarassades podran renovar per una temporada més en les mateixes condicions, així com un plus per antiguitat de 2.000 euros després de 6 campanyes, 2.500 per 7 cursos, 3.000 en el cas de 8 i 3.500 euros per 9 anys.

Ainhoa Tirapu, portera de l’Athletic i vicepresidenta del comitè de futbol femení d’AFE, va manifestar que “les jugadores han sumat, han unit les mans i han lluitat totes juntes per aconseguir aquest conveni. Per això estic orgullosa, estic orgullosa de la unitat que ha mostrat el col·lectiu. Però a mi em queda l’espineta de la incapacitat d’arribar abans a termes d’acord”, va lamentar Tirapu, i va assenyalar que “hi ha hagut, en definitiva, jugadores que han vist minvats els seus drets laborals per no haver aconseguit abans aquest conveni”.

Per la seua part, Rubén Alcaine, president de l’ACFF, va dir que “han estat moltíssims mesos treballant en aquest conveni. L’hem afrontat per responsabilitat i ara ens toca continuar treballant perquè això sigui la primera pedra per a l’impuls del futbol femení”.

David Aganzo, president d’AFE, va assenyalar que “hem aconseguit un conveni històric, per al que s’ha necessitat molta negociació i molta pedagogia. Aquest conveni suposa un canvi en les condicions laborals de les nostres companyes. Si hi ha un motiu majúscul per celebrar, aquest és per elles. Això s’ha fet gràcies al vostre coratge, gràcies a la vostra humilitat i sobretot gràcies al vostre exemple”, va afegir Aganzo.

tracking