SEGRE

ESQUÍ FONS

Circuit internacional d'esquí de fons a Lles

Serà el segon traçat homologat internacionalment a Catalunya després del de Beret i Orri || S’estrenarà oficialment el 4 i 5 d’abril per acollir el Campionat d’Espanya absolut

Una vista àrea de l’estació de Lles, que aviat comptarà amb un circuit FIS de fons.

Una vista àrea de l’estació de Lles, que aviat comptarà amb un circuit FIS de fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació alt-urgellenc de Lles comptarà aquest mateix any amb un circuit d’esquí de fons homologat per la Federació Internacional, el segon que hi haurà a Catalunya després del de Beret i Orri, que es va inaugurar el 2017 i que té tres traçats: un de 2,5 quilòmetres de recorregut ubicat a la zona d’Orri, i dos de 5 i 10, tots dos al Pla de Beret.

L’estiu passat es va proposar a les estacions d’esquí nòrdic la possibilitat d’homologar circuits per acollir proves de caràcter nacional i internacional amb puntuació FIS, i només Lles va mostrar interès per portar-lo a terme, encara que va topar amb un problema econòmic: el cost del projecte topogràfic de la zona, necessari per a la seua homologació i que costa al voltant de 2.000 euros. “Venim d’una temporada no gaire bona i la present no és que hagi de ser millor, per la qual cosa no podíem fer ara una inversió com aquesta”, va explicar el director de l’estació de Lles, Ramon Sellés.

La Catalana es farà càrrec del projecte topogràfic, l’últim escull per a l’homologació FIS

Al final, la mediació de la Federació Catalana ha desencallat la situació. “Posarem el topògraf perquè es pugui fer l’informe per a l’homologació, ja que des de la Federació ens interessa que hi hagi el màxim nombre de circuit oficials possible. A l’estiu es va oferir a tots i Lles ha estat la que més interès hi ha posat”, va explicar el president de la Catalana, Òscar Cruz, que espera que en un futur s’hi sumin altres estacions catalanes, entre les quals les urgellenques d’Aransa, Tuixent-la Vansa o Sant Joan de l’Erm.

A Lles s’homologarà un circuit amb quatre distàncies, de 2,5, 3,3 i 5 quilòmetres de recorregut per a les proves convencionals, i un altre d’1,2 per a les carreres esprint, tots amb una amplada màxima de quatre metres i situats a la cota 2.000. Tant l’estació com la Federació Catalana estan agilitzant els tràmits de l’homologació amb l’objectiu d’arribar a temps per al bateig oficial, fixat per al Campionat d’Espanya absolut de fons que acollirà l’estació alt-urgellenca el 4 i 5 d’abril.

“Aquesta catalogació serà molt important, no només per a l’estació, sinó per a la zona i l’entorn a nivell d’impacte econòmic”, va apuntar Sellés, que no descarta en un futur acollir competicions de més rang internacional.

tracking