SEGRE

El president del Lleida Esportiu nega el frau a Hisenda

Albert Esteve, en un moment de la roda de premsa d'aquest divendres.

El president del Lleida Esportiu nega el frau a HisendaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, s'ha defensat aquest divendres en roda de premsa de les acusacions de frau i ha dit que Hisenda va aixecar l'embargament preventiu al club per impagaments de gairebé un milió d’euros ara fa justament un any.

Esteve ha reconegut que deu tots els IVA dels convenis que ha anat firmant amb les institucions, de la mateixa manera que els interessos que els acompanyen. En aquest sentit, el president del Lleida ha criticat l'Ajuntament per la manera de fer els convenis. Assegura que Hisenda fa anys que reclama que són patrocinis i, per tant, reclama un IVA que, segons el president del Lleida Esportiu, no obstant, està pagant el club.

Esteve, que ha tornat a reclamar inversions al camp i a les diferents infraestructures, ha assegurat que el procés per la querella de la fiscalia serà llarg, però que el club "es defensarà".

En referència als contractes amb jugadors i cos tècnic, i a les cotitzacions a la Seguretat Social, el president ha dit que, en no haver conveni col·lectiu del futbol semi-professional, la situació és "molt complicada". A més, ha afegit que tot el procés està impugnat.

La fiscalia de Lleida ha presentat una querella contra el Lleida Esportiu i Albert Esteve per un presumpte frau a Hisenda i a la Seguretat Social per un valor de més de 250.000 euros, i una altra contra el president per no haver presentat suposadament la declaració de l’IRPF el 2014 per un valor superior a 120.000 euros, segons va avançar l’emissora UA1.

La denúncia contra el club i contra el president per suposat frau al fisc i a la Seguretat Social es va presentar a finals de novembre i el jutge la va admetre a tràmit el 20 de gener. El presumpte frau, comès durant el període entre els anys 2014 i 2019, es va detectar durant una inspecció de Treball i es va notificar a Fiscalia que, al veure-hi indicis de delicte, va presentar la querella. Segons consta a la denúncia, un total de vint jugadors i tres tècnics no estaven donats d’alta a la Seguretat Social, i 67 futbolistes més i un tècnic estaven donats d’alta amb menys hores declarades que les reals.

tracking