SEGRE

HÍPICA COMPETICIÓ

Hermoso busca punts que l'atansin a Tòquio 2020

Competirà al Barroca d’Alva, on va obtenir la plaça olímpica per a Rio el 2016

Albert Hermoso competirà a Barroca d’Alva amb tres cavalls, entre aquests Gritzen Z, a la imatge.

Albert Hermoso competirà a Barroca d’Alva amb tres cavalls, entre aquests Gritzen Z, a la imatge.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Hermoso viatja avui a terres portugueses per competir en el prestigiós Barroca International Horse Trials, un concurs classificatori per als Jocs Olímpics de Tòquio i en el qual el genet d’Os de Balaguer buscarà punts que el mantinguin amb opcions d’acudir a la que seria la seua segona cita olímpica. Precisament en aquest torneig portuguès de Barroca d’Alva va ser on Hermoso va aconseguir la classificació matemàtica per als Jocs de Rio de Janeiro del 2016.

Ara la situació és diferent, ja que Espanya només compta amb una plaça individual per a Tòquio 2020 en la modalitat de Concurs Complet, que va aconseguir el sevillà Francisco Gaviño l’any passat, ja que la delegació espanyola no va aconseguir classificar-se per a la prova per equips. Igual com va ocórrer amb Hermoso quan va obtenir la plaça el 2016, Gaviño parteix amb avantatge per defensar el seu bitllet olímpic, però fins al proper mes de juliol la Federació Espanyola no adjudicarà aquesta plaça. “El normal és que hi vagi ell, perquè s’ho ha guanyat, però la resta hem d’estar a punt per si hi ha qualsevol eventualitat i hem de licitar-hi. Cal ser el més amunt possible en el rànquing”, va explicar. Hermoso ocupa actualment la segona posició en el rànquing estatal, pràcticament empatat amb el madrileny Manuel Senra, i a Barroca d’Alva buscarà punts que el situïn al capdavant de la classificació. En el concurs portuguès, que es disputarà en dos caps de setmana, del 27 al 29 de febrer i del 5 al 8 de març, acudirà amb tres cavalls: Quilate, amb el qual aspira a la puntuació olímpica, i dos joves, Nuno Wonderland Z i Gritzen Z.

El genet d’Os de Balaguer també anirà amb dos de les seues alumnes, Clara Foix i Núria Lladonosa. La primera, de Bellcaire d’Urgell, lluitarà per classificar-se per al Campionat d’Europa de la seua categoria, mentre que la segona, del Club Hípic Tàrrega, buscarà punts per pujar de categoria i poder competir en concursos de quatre estrelles. Aquesta vegada no viatja un altre dels seus pupils, el mollerussense Marçal Piró, que l’any passat ja es va guanyar la plaça per al Campionat d’Europa juvenil, que es disputarà a Anglaterra el mes de juliol.

tracking