Mocadorada, golejada i líder

Messi, amb un pòquer de gols, acaba amb l’Eibar i calma el Camp Nou, que va demanar la dimissió de Bartomeu per la polèmica de les xarxes socials || El Barça arribarà líder al Bernabéu al perdre el Madrid

Leo Messi supera el jugador de l’Eibar Pape Diop en la jugada en la qual l’argentí anota el primer dels quatre gols que va firmar davant del quadre armer.EFE

El Barça va aparcar la crisi institucional, penalitzada ahir en forma de mocadorada cap a la directiva i el president, Josep Maria Bartomeu, amb una contundent golejada davant de l’Eibar liderada per Leo Messi, que amb un pòquer de gols va liquidar un duel en el qual també va sobresortir l’últim fitxatge, Martin Braithwaite, que va intervenir en els dos últims gols. Una victòria que carrega de moral l’equip abans del duel de Champions davant del Nàpols i del clàssic al Bernabéu, al qual arribarà com a líder per la derrota d’ahir del Madrid al camp del Llevant (vegeu la pàgina 30). El matx es va plantejar com un nou desafiament davant d’un rival que el volia collar des del primer instant per impedir-li treure la pilota amb alegria. Tanta és la pressió al Camp Nou contra el seu equip per la sortida de la pilota des de Ter Stegen que en el minut 6 el públic ja va xiular el porter quan aquest va tenir la pilota als peus. Igual que la setmana passada, l’alemany va apostar llavors per servir en llarg i va buscar en nombroses ocasions Arturo Vidal, que inicialment va sortir per formar un rombe al centre del camp. Mentre el Barcelona intentava assentar-se i superar un ensurt de gol de l’Eibar en el minut 4, anul·lat per fora de joc de Sergi Enrich, Messi va entrar en escena i el 14 va encarrilar la victòria. Va rebre una pilota a la frontal, es va desfer dels dos centrals, amb túnel a Arbilla inclòs, va aguantar la pressió de Diop i davant de la sortida de Dmitrovic el va superar per alt en un toc subtil (1-0). El Barça no dominava amb claredat, però tenia l’argentí, que va tornar a veure porta en el minut 37. Després d’una combinació entre Busquets i Vidal, aquest va cedir a Messi, que es va endinsar a l’àrea esquivant rivals i creuant la pilota al fons de la xarxa. Tres minuts després, el capità blaugrana va rebre una pilota franca, la va cedir a un Griezmann més ben posicionat, però al francès se li va fer de nit i en el rebot la bimba va tornar a caure als peus de Messi, que va marcar el tercer. Dmitrovic va evitar el quart abans d’acabar-se el primer acte, quan va aturar amb encert dos xuts seguits d’Arturo Vidal i de Sergio Busquets, aquest últim a boca de canó. El porter serbi va tornar a treure una pilota que es colava en el 51, en un xut de Ratikic, i poc després es va haver de llançar a terra per atrapar una rematada d’Arturo Vidal. Va marcar l’Eibar en el 63, però el gol va acabar anul·lat per joc perillós en la rematada d’Arbilla, que va elevar molt el peu quan Piqué refusava amb el cap. Setién va donar entrada a Braithwaite, fitxat fa pocs dies del Leganés per 18 milions, i el danès ja va apuntar maneres. Després d’anul·lar un gol a Vidal per fora de joc, el Barça va accelerar per rematar la feina. Primer amb un de Messi, el quart de la tarda, en una nova acció genial, quan va rebre un servei de Braithwaite i després d’esquivar un defensa i el porter va marcar a plaer. Dos minuts després Arthur va arrodonir amb el 5-0 després d’un xut del danès que Dmitrovic va desviar cap al brasiler.