El Llista paga els seus errors

Cau penalitzat per la seua poca intensitat en l’inici, davant d’un Reus que el va sentenciar en sis minuts || L’equip d’Albert Folguera va millorar a la segona part però el va condemnar la falta d’encert

Sergi Folguera, un dels júniors del Lleida Llista, en una acció del partit d’ahir davant del Reus, controlant una bola darrere de la porteria visitant.CARLES MIRANDA

El Lleida Llista va pagar cars els seus errors i va caure ahir golejat davant del Reus (0-5), per la qual cosa no va poder segellar encara la classificació per al play-off i, per tant, la permanència. L’equip lleidatà va entrar amb molt poca tensió al partit, la qual cosa va permetre als tarragonins encarrilar la victòria en tan sols sis minuts. I encara que els d’Albert Folguera van millorar molt a la segona part, en la qual van arribar a posar en un compromís el Reus, els va condemnar la falta d’encert, per acabar rebent un càstig excessiu per als seus mèrits.

El Llista sabia que el Reus arribava ferit després de la inesperada derrota contra el Calafell en la jornada anterior (3-4), però malgrat això va entrar molt tard en el matx. Tant que quan ho va fer ja perdia per 0-2. Al cap de pocs segons un error defensiu va donar al Reus la primera opció amb una rematada que va aturar Lluís Tomàs, però els visitants ja no van perdonar en el segon error local. Romà Bancells marcava el 0-1 als 29 segons i, sense que els lleidatans reaccionessin, Marc Julià va afusellar el 0-2 en el minut 6, en un altre clar error defensiu dels lleidatans. Abans que hi hagués notícies dels locals, Joan Salvat encara va enviar una bola al pal en el minut 10.

L’entrenador dóna minuts a Sergi Duch i Sergi Folguera i entra en la convocatòria un altre jove, Gerard Escolà

Andreu Tomàs va protestar un possible penal amb la seua habitual vehemència i, llavors sí, a partir d’allà el Llista es va despertar. El mateix Andreu va tenir una clara ocasió en el minut 17, amb una mà a mà davant de Ballart en el qual el de Tremp no va estar encertat. De fet, el Llista es va mostrar molt inofensiu en atac i només la millora en defensa, unida a les habituals parades de Lluís Tomàs, li va permetre retirar-se al descans només amb el 0-2 en contra.

El pas pels vestidors li va provar, a l’equip, ja que a la segona part va sortir a la pista amb més ímpetu i intensitat. Almenys, tornava a ser el Llista. Va apretar en atac, va crear ocasions i va aconseguir posar en un compromís el Reus. Però faltava un gol perquè l’equip tornés a ficar-se en el duel i el gol no va arribar. Als lleidatans els continua costant moltíssim marcar.

En canvi, una pèrdua de Nathan Gefflot va permetre a Marc Julià llançar una contra en la qual va anotar el 0-3 (38’). Faltaven dotze minuts per al final, però aquest gol, al mig dels millors minuts del Llista, va ser un dur cop que va deixar el partit dat. A partir d’allà, ja només podia fer-se més gran la ferida.

I així va ser. En el minut 43 Álex Rodríguez feia pujar a l’electrònic el 0-4, en el que ja era un càstig excessiu per als d’Albert Folguera. L’única reacció va arribar en una fuetada de Marc Palazón, que va marcar, però els àrbitres van anul·lar el gol a l’entendre que havia elevat la bola en excés. El que ja no va afluixar el ritme va ser el Reus. Tiago Miguel Rafael va estavellar una altra bola al pal a falta de cinc minuts i, en el 47, Álex Rodríguez firmava el 0-5 davant d’un Llista enfonsat.

En l’últim minut, els àrbitres van mostrar una targeta blava a Joan Cañellas, que li suposarà una sanció d’un partit per acumulació i, per tant, es perdrà el matx de divendres al Palau Blaugrana. Marc Julià va fallar el llançament. A banda del Barcelona, al Lleida Llista li falta ara jugar davant de Noia, Palafrugell i Calafell. Necessita una victòria.

A falta de quatre partits perquè acabi la fase regular de la Lliga i amb 7 punts d’avantatge sobre la zona de descens, el tècnic del Llista, Albert Folguera, va recordar que l’equip és a una victòria de la permanència. “Jo no faré comptes, vull guanyar un partit i s’ha acabat. És que, si no, bona nit i tapa’t. Vull guanyar un partit per quedar-nos tranquils”, va insistir. Va admetre que el pròxim, al Palau Blaugrana, “és impossible”, per la qual cosa va apuntar al següent a casa: “Hem d’anar a guanyar el Noia. No hi ha més”, va dir en relació amb el tercer classificat.

Quant al partit va lamentar els errors comesos en els primers minuts. “Tots sabem qui és el Reus. Em saben greu aquests errors. Hem rebut gols que no havíem d’encaixar, sobretot el primer, que ens ha fet molt mal. A partir del 0-2 ens ha tocat remar i això davant d’un equip com el Reus és molt complicat”, i va afegir que “ens costa marcar gols. Si haguéssim marcat els podíem haver complicat la vida i a sobre amb el 0-3 ja han respirat”.

També va elogiar els júniors. “Ens han ajudat molt, que ningú cregui que té el lloc assegurat”, va advertir.