La salvació de l'Espanyol es complica

L’expulsió de David López al 24 va condemnar el seu equip || L’Espanyol, amb deu, va aguantar fins a l’últim quart d’hora, quan va encaixar els dos gols

El blanc-i-blau Adrián Embarba lluita per la pilota amb el defensa local Javier Moyano.EFE

L’Espanyol va acusar la baixa de Raúl de Tomás i la matinera expulsió de David López en el minut 24 i va caure a Valladolid (2-1) en un duel directe en la lluita per estar una temporada més a Primera.

El centrecampista blanc-i-blau es va equivocar al fer una dura entrada a Óscar Plano al centre del camp quan ja havia estat amonestat i va veure la segona groga. Arran de l’expulsió, l’Espanyol va recular i va centrar els seus esforços a defensar un empat que al final no va poder aconseguir.

Malgrat que els d’Abelardo inquietaven el Valladolid a la pilota aturada amb l’altura de Bernardo, Cabrera o Calleri, que va fallar un cop de cap a boca de canó, i en alguna contra aprofitant la velocitat d’Embarba i Wu Lei, l’Espanyol va regalar la possessió a un Valladolid mancat de creativitat amb l’esfèric i trasbalsat pel ritme lent que imprimien els visitants.

El tècnic local Sergio González va apostar per sumar pólvora a l’atac amb l’entrada de Sandro i el canvi va fer efecte quan el canari va aprofitar un mal rebuig de Diego López per marcar el primer. Amb un Espanyol a la desesperada, Sergi Guardiola va culminar una bona jugada d’Ünal per segellar una victòria val·lisoletana que només Embarba va poder maquillar de penal amb el temps complert per a un Espanyol que segueix cuer i a cinc punts de la salvació.