SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Llums i ombres a Honda

Els Márquez tanquen l’últim test lluny del capdavant amb una moto poc fiable || “Estàvem perduts i, al final, hem trobat el camí”, diu Marc

Márquez va utilitzar peces de la moto del 2019 per buscar solucions als problemes de la seua Honda.

Márquez va utilitzar peces de la moto del 2019 per buscar solucions als problemes de la seua Honda.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Correrem amb l’Honda del 2019, del 2020... o del 2021.” Així de taxatiu es mostrava ahir Alberto Puig, el director de l’equip Repsol Honda, al fer un resum del que havia viscut la seua esquadra en aquests tests de Qatar, els últims abans que comenci el Mundial en aquest mateix escenari d’aquí a dos setmanes. “No coneixem la solució als nostres problemes. Si la coneguéssim ja l’hauríem utilitzat. Naturalment, en aquest moment no estem bé”, va reconèixer.

La nova Honda és més ràpida, però té grans deficiències a l’entrada als revolts, un problema que el mateix Marc Márquez va dir ahir que “està en via de solucionar-se”. “Si he de dir la veritat, si ahir hagués estat el gran premi, a tot estirar hauria pogut lluitar per la vuitena o novena plaça. Estàvem absolutament perduts i avui –ahir–, per fi, hem trobat el camí i, sobretot, la manera de resoldre els problemes que teníem”, va reconèixer l’hexacampió de MotoGP.

Marc va reconèixer que han fet multitud d’experiments, fins i tot han demanat a Nakagami, el quart pilot oficial d’Honda, la seua moto del 2019 per agafar-li peces i col·locar-les a l’Honda RC213V del 2020. “Calia esbrinar d’on venien els problemes que teníem i, sobretot, com solucionar-los. I, al final, hem trobat el camí just. Cert, l’últim dia, però millor així, d’aquesta manera podem començar tots els pilots d’Honda el cap de setmana de gran premi amb possibilitats de ser al lloc que perseguim que no és cap altre que intentar guanyar la carrera o, com a mínim, pujar al podi.”

El gran de la saga va negar que les seues caigudes a Sepang fossin fruit del seu estat físic. “Aquí he tornat a caure, perdó, hem tornat a caure tots els pilots d’Honda i, la veritat, ha estat quan he descobert que el meu físic no tenia res a veure amb aquests problemes, que existeixen, sí, i que, a sobre, aquí, a Qatar, emergeixen amb més facilitat”, va dir.

Per la seua part, el seu germà Àlex va lamentar que no estiguessin tan forts com fa setmanes enrere a Sepang. “Aquí no hem estat tan a prop com m’hauria agradat. Ara tornaré a casa per preparar, de la millor manera possible, la meua primera carrera de MotoGP”, va assenyalar.

Yamaha mana en l’últim test, amb Viñales com el més ràpid Maverick Viñales (Yamaha) va ser el més ràpid de l’última de les tres jornades de test de MotoGP a Losail (Qatar), al davant de Franco Morbidelli (Yamaha), separats només per 33 mil·lèsimes, mentre que Marc Márquez (Repsol Honda) va confirmar la millora per acabar al setè lloc. Hauria pogut rescabalar-se de les jornades prèvies i es va quedar a 0,291 segons de Viñales en un dia en què va disposar de tres motos –dos de les quals del 2020– i que va completar pilotant la versió del 2019 amb què corre el japonès Nakagami. Àlex, per la seua part, va quedar vint-i-unè, mentre que Fabio Quartararo (Yamaha), el millor fins ahir, va ser tercer a 0,180 de Viñales.

tracking