SEGRE

OLIMPISME JOCS DEL 2030

Impuls a la candidatura

El Govern crea la Comissió Interdepartamental del Programa per a Pirineus Barcelona || Les Federacions Espanyoles volen que sigui candidatura oficial

Frank González, Alejandro Blanco, Regino Hernández i l’aranès May Peus.

Frank González, Alejandro Blanco, Regino Hernández i l’aranès May Peus.RFEDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura de Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2030 va rebre ahir un doble impuls en la carrera per optar a ser seu escollida. D’una banda, el Govern de la Generalitat va aprovar la creació de la Comissió Interdepartamental del programa per a la preparació de la candidatura, que tindrà com a objectiu fer el seguiment i l’avaluació dels resultats del programa, que es va crear el mes de març del 2019, en coordinació amb el seu director, Gerard Figueras, secretari general d’Esports de la Generalitat.

D’altra banda, la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), que presideixen l’aranès May Peus, i la Federació Espanyola d’Esports de Gel (RFEDH) van firmar un manifest conjunt amb el qual donaven suport al projecte i animaven les institucions a fer el pas definitiu perquè Pirineus-Barcelona es converteixi en candidatura oficial.

Hi participaran delegacions de Lleida, Barcelona, Girona, Alt Pirineu i Aran i Catalunya Central

La capital japonesa havia de ser la seu el 1940, però la competició es va anul·lar per la II Guerra Mundial

La comissió aprovada pel Govern la integraran representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat, Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, de Vicepresidència i Economia i Hisenda, de les delegacions territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran i Catalunya Central, així com de l’Agència Catalana de Turisme.

També proposarà el Govern de la Generalitat, a través del titular del departament de la Presidència, l’aprovació de la presentació de la candidatura.

Per la seua part, la Federació Espanyola d’esports d’Hivern (RFEDI) i la Federació Espanyola d’Esports de Gel (RFEDH), en el seu manifest, inclouen un decàleg de raons per les quals el projecte s’ha de presentar i animen les institucions responsables “a fer el pas ferm i definitiu per convertir-lo en candidatura oficial”. Per aquest motiu, demanen que es prenguin “les decisions adequades” per “materialitzar una iniciativa molt positiva per als esports i esportistes d’hivern” d’Espanya i “fonamental per a les valls de muntanya, on la neu és el motor econòmic”.

Asseguren que els Jocs suposarien l’oportunitat de “promocionar la pràctica dels esports d’hivern” i “posicionar el Pirineu a nivell internacional com a territori de referència pel que fa a l’oferta de lleure esportiu” i d’organització de proves. A més a més, organitzar-los permetria “aconseguir esportistes d’elit” per obtenir “resultats de primer nivell” en competicions de caràcter internacional.

tracking