SEGRE

CRIQUET REPORTATGE

El criquet arriba a Lleida

Un grup de pakistanesos, indis i un marroquí han creat el Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat d’aquest esport || Són setze d’entre 18 i 38 anys que jugaran la Lliga de Catalunya

Els jugadors del Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat de criquet.

Els jugadors del Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat de criquet.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La immigració ha aportat a Lleida noves pràctiques amb escassa tradició a la ciutat i ha dut esports considerats aquí exòtics com el criquet. Així doncs, ha sorgit des de finals de l’any passat l’equip Lleida Tigers, format per setze jugadors (en cada partit en juguen onze) d’edats compreses entre els 18 i els 38 anys. La pràctica d’aquest esport d’origen britànic se centra, bàsicament, en tres comunitats asiàtiques als països d’origen del que és considerat com l’esport rei: Pakistan, Índia i Bangladesh.

I aquesta és la procedència del primer equip lleidatà de criquet de la història. El president del club, capità i alma mater de l’equip és Muhammad Abu Bakar, un pakistanès de vint-i-set anys que ha aglutinat un grup de compatriotes, indis i un marroquí residents a Lleida per practicar de forma federada un esport que als seus països natals desperta passions com aquí el futbol.

“Vinc de la ciutat de Gujrat, a uns 150 quilòmetres de la capital Islamabad i de nen no parava de jugar a criquet. Hi tinc molta afició i quan vaig arribar fa deu anys a València ja vaig pensar a crear un equip, però ho he aconseguit a Lleida, on visc des de fa vuit anys”, explica Abu Bakar, que va registrar el nou club el mes d’octubre passat. Al març, l’equip lleidatà disputarà la Lliga de Catalunya amb vint-i-dos conjunts, gairebé tots de Barcelona.

Abu Bakar reconeix que li va costar reclutar jugadors, malgrat que la colònia pakistanesa i índia és cada vegada més nombrosa a Lleida. “Fas contactes, uns et porten a altres i vas teixint una xarxa que ha permès formar un equip. I tenim gent que als seus països va jugar en equips federats. Hem disputat alguns amistosos i hem sorprès pel nostre bon nivell els dirigents de la Federació Catalana [fundada el 2013 i formada en la seua pràctica totalitat per pakistanesos, indis i bengalís]. El meu repte és aconseguir que algú d’aquí vulgui jugar amb nosaltres”, assegura.

El 2004 es va introduir el criquet a Lleida, a través de Bellpuig, gràcies a un grup d’immigrants de Bangladesh, però no van arribar a federar-se.

“Necessitem un camp estable amb urgència” El Lleida Tigers s’ha entrenat fins ara al recinte municipal de les Basses, a l’antiga Hípica (on s’ubiquen actualment les Firetes) i en un descampat a prop dels Camps Elisis, però necessita un terreny de joc fix. “No podem jugar en llocs on passa la gent i una bola [pot arribar als 150 quilòmetres per hora i és massissa de la mida d’una pilota de tenis] pot fer-los mal. Si ens deixen un espai ja ens encarregarem de fer-hi algunes reformes [com instal·lar-hi la recta del pitch]”, explica Bakar.

Els jugadors del Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat de criquet.

Els jugadors del Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat de criquet.SEGRE

Els jugadors del Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat de criquet.

Els jugadors del Lleida Tigers, el primer equip lleidatà federat de criquet.SEGRE

tracking