SEGRE

POLIESPORTIU SALUT

L’esport, sota els efectes del coronavirus

L’F1 estudia cancel·lar les tres primeres curses i la Lliga, jugar a porta tancada

Sebastian Vettel ahir durant els tests de Fórmula 1 a Montmeló.

Sebastian Vettel ahir durant els tests de Fórmula 1 a Montmeló.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de l’esport no s’ha deslliurat del coronavirus. Mentre el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, va assegurar ahir que està “totalment compromès” que se celebrin “amb èxit” els Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest any, malgrat el risc d’aquesta epidèmia, en alguns esports s’escampa l’alarma. Ahir es va suspendre el Tour dels Emirats que va començar el dia 23 i finalitzava demà. Per la seua part, la Fórmula 1, que hauria de començar el 15 de març a Austràlia, es planteja la possibilitat de suspendre les tres primeres carreres –Austràlia, Bahrain i Vietnam– i d’aquesta manera ajornar l’inici fins a Holanda, el 3 de maig, pel risc de contagi. El GP de la Xina, previst per al 19 d’abril, ja es va ajornar sine die.

El coronavirus ja ha causat la seua primera víctima al món de l’esport a Espanya: la suspensió d’uns entrenaments de cotxes GT (Gran Turisme) previstos inicialment per al 6 i 7 de març al Circuit de Barcelona-Catalunya. El promotor dels tres campionats ha optat per cancel·lar els tests d’hivern pel suposat risc de contagi que comporta la

nombrosa

presència d’equips procedents d’Itàlia.

Itàlia és un dels països més afectats pel coronavirus i és allà on hi ha el primer futbolista infectat per aquest virus. Segons va publicar ahir el diari La Nazione, es tracta d’un jugador de la Sèrie C (equivalent a la Segona B a Espanya) que competeix en un equip de la província de Siena. L’Inter de Milà-Ludogorets, de l’Europa League, es va disputar ahir a porta tancada i la Lliga espanyola podria seguir l’exemple.

El president de LaLiga, Javier Tebas, va reconèixer que es plantegen jugar a porta tancada si es produeix un brot de la malaltia. “Diumenge vam fer un comitè d’urgència intern i hem establert un protocol d’actuació. El primer és assabentar-nos una mica de si es poden jugar els partits a porta tancada o no, què passa amb els desplaçaments, a nivell mèdic ja hi treballem”, va dir Tebas.

Els germans Marc i Àlex Márquez van mostrar ahir preocupació pel coronavirus i van recordar davant de l’imminent inici del Mundial de MotoGP a Tailàndia que “la precaució és el més important”. També Rafa Nadal es va mostrar preocupat.

tracking