SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

L'Audiència de Navarra absol Jordi Figueras

Jordi Figueras, a la dreta, al costat d’un altre dels acusats.

Jordi Figueras, a la dreta, al costat d’un altre dels acusats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra ha decidit absoldre l’exjugador del Betis, el lleidatà Jordi Figueras, del delicte de corrupció esportiva del qual l’acusaven el Ministeri Fiscal i la Lliga de Futbol Professional en el judici del denominat cas Osasuna.

Abans de deixar vist per a sentència el judici i després de concloure el torn d’última paraula dels acusats, la presidenta del tribunal va prendre la paraula per avançar la resolució respecte a l’acusat Jordi Figueras, que ha quedat absolt amb tota classe de pronunciaments favorables. Pel que fa a la resta dels encausats, ha manifestat que “l’anàlisi de la seua conducta ens exigirà més temps” per sentenciar.

El lleidatà estava acusat d’una presumpta manipulació de partits en el ‘cas Osasuna’

A la seua sortida del Palau de Justícia de Pamplona, l’advocat de Jordi Figueras va valorar de forma positiva l’absolució del seu client i va afirmar que no té “cap dubte” que els altres dos futbolistes acusats, Antonio Amaya i Xabi Torres, “seguiran el mateix camí”. “És una qüestió de temps”, va explicar l’advocat, que a les conclusions definitives en el judici havia reclamat una sentència absolutòria del seu client a l’entendre que “tota la prova que s’ha practicat” en el judici “ha vingut a ratificar la seua innocència”.

Segons va exposar, al llarg del judici, que s’ha prolongat durant sis setmanes, no hi ha hagut ni un sol testimoni ni cap acusat que “hagi dit que li hagi entregat ni un cèntim d’euro” per determinar el resultat d’un partit. “Sempre, durant tot el procediment, ha negat taxativament tots i cadascun dels fets que se li imputen”, va explicar. Figueras estava acusat per una presumpta manipulació de partits.

tracking