El Cadí la Seu va resistir fins al final davant d'un Girona que va resoldre gràcies a l'ofici de la veterana Laia Palau

El Cadí la Seu va resistir fins al final davant d’un Girona que va resoldre gràcies a l’ofici de la veterana Laia Palau || La manca d’encert i la inferioritat en el rebot, una llosa

Laura Peña condueix un atac davant la pressió de la gallega María Araújo.

Laura Peña condueix un atac davant la pressió de la gallega María Araújo.POL PUERTAS

El Cadí la Seu es va acomiadar de bon començament de la Copa de la Reina, que jugava per segona vegada en la seua història, al caure ahir a quarts de final davant de l’Uni Girona (56-51), en un duel en el qual l’encert va brillar per la seua absència i que no es va resoldre fins a l’últim minut, quan les gironines van tirar ofici liderades per la veterana Laia Palau (40 anys). A les urgellenques, que van arribar a manar en el primer quart, els va faltar contundència en defensa i molt encert davant d’un rival que avui lluitarà per estar a la final davant del València, que a l’altra eliminatòria va fer fora el Ciudad de la Laguna (69-54).

La igualtat va presidir un primer quart en el qual els dos equips van estar molt desencertats en atac i concedint massa en defensa, especialment el Cadí, que va tornar a caure en els mateixos errors que dissabte el van condemnar davant del cuer Bembibre: les pilotes perdudes –sis– i el rebot a la seua pròpia cistella. Ja en la segona jugada del matx, el Girona va capturar fins a tres rebutjos per acabar forçant una personal, una situació que es va repetir al llarg de tot el duel. Per sort, a l’altra cistella les gironines tampoc no estaven gaire fines, la qual cosa va permetre al Cadí arribar a manar per tres punts (2-5) en l’inici i de dos (13-15) al final del quart, coincidint amb un triple de Tinara Moore, el primer que converteix la nord-americana aquesta temporada (només n’havia intentat un fins ara en tota la Lliga). El segon assalt va arrancar igual, fins que amb empat a 22 el Girona, liderat per Mendy i Elonu, va completar un parcial de 9-2 (31-24) i va obligar Bernat Canut a parar el matx, un temps mort que no va fer efecte, ja que el rival va arribar a l’intermedi dominant per vuit punts (33-25).

Les gironines van firmar 19 captures en atac, 9 més que les lleidatanes, que van fer un 13% en triples

Tampoc van entrar bé les urgellenques a la segona meitat. Dos tirs lliures d’Elonu van elevar la renda fins a la desena de punts (35-25), arribant a ser dotze (41-29) en el minut 24. Un triple de Bahí va trencar la mala dinàmica i va ser l’origen d’un parcial de 2-8 que va reduir les diferències a la meitat (43-36), obligant Eric Surís a demanar temps mort. La situació no va variar fins al final del tercer període (45-39), però sí en l’arrancada de l’últim.

Els dos equips van rivalitzar en errors durant els primers tres minuts, però enmig del caos va regnar el Cadí, que amb un 2+1 de Lizarazu i una cistella de Moore va situar la diferència en només un punt (45-44). Surís va haver de parar el xoc, ja que feia quatre minuts que el seu equip no veia cèrcol. Encara tardaria un minut i mig més a aconseguir la primera cistella, obra de Coulibaly sobre la botzina de final de possessió (47-44). Allà va començar a trencar-se el partit. El temps de Canut no va donar resultats i Laia Palau va agafar la responsabilitat. Va forçar dos tirs i va anotar una cistella en penetració que va situar de nou el Girona set punts a dalt (51-44), a menys de tres minuts per al final. A part d’ofici i de dominar el rebot ofensiu (9 captures més que les lleidatanes), el Girona va comptar amb la fortuna dels campions, i és que Vasic va tornar a anotar sobre la botzina de possessió per mantenir la renda de set gols a minut i mig per a la conclusió. En aquell temps, els dos equips només van anotar des de la línia de personal, sense que el Cadí, que ho va intentar fins a l’extenuació, pogués remuntar. Així va posar fi a la segona etapa copera.

“La diferència entre guanyar o perdre ha estat el rebot ofensiu” Bernat Canut es mostrava ahir resignat després d’encaixar una altra derrota davant de l’etern rival català, en un altre duel igualadíssim. “Ens queda un regust amarg perquè ho hem tingut a les mans i amb una mica de sort hauríem pogut guanyar, però no ha pogut ser”, va indicar el tècnic urgellenc, que té clar on va estar la clau del matx. “En un partit en el qual cap dels dos equips no hem estat encertats en el llançament, el rebot ofensiu ha estat decisiu, sobretot a l’últim quart. No és normal que una jugadora com Nogic, molt fiable en el llançament de tres punts, falli els cinc que ha intentat. Ens ha faltat encert”, va concloure.