SEGRE

DEPORTES_LUNES

Messi, líder del líder

Després del seu gol contra la Reial supera de nou Cristiano com a màxim golejador històric a les cinc grans Lligues || El Barça torna a manar a Primera

Messi celebra el gol de penal que va marcar dissabte a la Reial i que torna a fer líder el Barcelona.

Messi celebra el gol de penal que va marcar dissabte a la Reial i que torna a fer líder el Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gol de penal que Leo Messi va anotar dissabte davant de la Reial Societat (1-0) ha servit per a molt més que donar tres valuosíssims punts al Barcelona. A nivell d’equip, aquesta victòria fa que els blaugranes tanquin la jornada de nou com líders de Primera, després que el Reial Madrid perdés ahir per 2-1 al camp del Betis (més informació a la pàgina 6). I a títol individual, el gol permet a Messi tornar a encapçalar el rànquing històric de golejadors de les cinc grans lligues europees, superant una altra vegada Cristiano Ronaldo.

Messi torna a ser el màxim golejador històric d’aquestes cinc grans Lligues. Amb el que va marcar dissabte en suma 438, mentre que el portuguès es queda amb 437 gols. Messi, l’MVP de la Lliga el mes de febrer passat, liderava aquest rànquing fins al 25 de gener

Amb el de dissabte, Messi ha marcat 438 gols, mentre que el davanter portuguès en porta 437

passat

, però Cristiano va marcar davant del Nàpols i es va situar primer.

Darrere de Messi i Cristiano, a molta distància, queden els històrics Jimmy Greaves, que és tercer amb 366. Gerd Müller els segueix amb 365 i la cinquena posició és per a Steve Bloomer, amb 314.

Messi ha necessitat 474 partits per marcar aquests 438 gols, mentre que Cristiano ha anotat els seus 437 en 540 encontres.

Una altra dada curiosa és que, amb el gol de dissabte, Messi porta anotats 55 penals a la Lliga. Però l’argentí no és el que més vegades ha marcat des del punt de penal.

El líder d’aquesta classificació és Cristiano Ronaldo, que va deixar la Lliga espanyola havent marcat 61 penals. I Messi ni tan sols ocupa la segona posició, ja que aquesta és per a un altre exmadridista, el mexicà Hugo Sánchez, que en va marcar 56. I això que Messi ha disputat fins ara set Lligues més que Cristiano. El portuguès va fer les seues 61 dianes en 72 llançaments, mentre que Hugo Sánchez va tirar 71 penals i Messi en porta 67 de llançats.

D’altra banda, Messi és també el jugador de la Lliga que assegura més punts per al seu equip. Amb els seus 31 gols i 9 assistències, ha donat al Barcelona 25 punts.

tracking