SEGRE

POLIESPORTIU CRISI SANITÀRIA

Barça-Nàpols sense públic?

La Generalitat decidirà avui si el partit de la Lliga de Campions del dia 18 es juga a porta tancada || La Lliga estudia disputar, a partir de la setmana que ve, els duels sense espectadors

Imatge del Camp Nou, estadi que podria acollir el Barcelona-Nàpols a porta tancada.

Imatge del Camp Nou, estadi que podria acollir el Barcelona-Nàpols a porta tancada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat decidirà avui si el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions entre el Barcelona i el Nàpols, previst per al pròxim dia 18, finalment es disputa a porta tancada al Camp Nou. Per la seua banda, el secretari general d’Esports, Gerard Figueras, va explicar ahir en aquest sentit que la decisió es prendrà durant la reunió de la comissió paritària per al seguiment del coronavirus que se celebrarà avui, i a més de la Secretaria General de l’Esport, hi participaran el departament de Salut i també d’Interior. “Hi ha prevista una reunió entre la Generalitat i el club, per aplicar els protocols tant del ministeri com el departament de Salut”, va explicar Gerard Figueras.

Aquests protocols estableixen que tots els esdeveniments esportius que prevegin una elevada participació tant d’esportistes com de públic procedents dels països afectats o bé es cancel·lin o s’ajornin i que, si per motius de calendari això no és possible, es disputin a porta tancada. Va assenyalar que “la prudència el que recomana és que el partit es jugui a porta tancada”. No obstant, Figueras també va deixar anar una altra possibilitat, que va qualificar de “menys agressiva”, i que implica “la celebració del partit sense la presència dels 5.000 aficionats als quals s’ha ha facilitat l’entrada” i a qui el club català hauria de retornar els diners. Així mateix, el ministeri de Sanitat i la Lliga de Futbol Professional (LFP) estudien la possibilitat que els partits de la Lliga de futbol a Espanya es disputin a porta tancada, segons va admetre el ministre Salvador Illa ahir en una compareixença. En les pròximes hores està previst que es decideixi quan podria aplicar-se la mesura si s’acorda, encara que s’estudia la setmana que ve.

indian wells

L’organització del torneig d’Indian Wells, primer Masters 1.000 de l’ATP, que havia de començar demà, va anunciar-ne la cancel·lació al detectar un cas de coronavirus a nivell local. “El departament de Salut Pública del Comtat de Riverside ha declarat una emergència de salut pública per a la vall de Coachella després d’un cas confirmat de coronavirus (Covid-19) a nivell local. Com a resultat, el BNP Paribas Open 2020 no tindrà lloc en aquest moment a causa de les preocupacions relacionades amb el coronavirus i la seguretat dels participants i assistents.

Això segueix les directrius de la guia de professionals mèdics, els Centres per al Control de Malalties (CDC) i l’Estat de Califòrnia”, va explicar l’organització. El director, Tommy Haas, es va mostrar “molt decebut”.

valència

El València buscarà avui una remuntada èpica davant de l’Atalanta (21.00 / Movistar Liga de Campeones), en un encontre que es jugarà a porta tancada. El partit d’anada va acabar amb un 4-1 a favor de l’equip italià, de manera que l’equip valencià necessita un 3-0 per passar als quarts de final de la Lliga de Campions.

Les mesures restrictives arriben fins i tot a la premsa. També sense premsa es va entrenar ahir l’Atalanta. Tot i que el València no ha fet comentaris sobre aquesta mesura, les penyes i el jugador Dani Parejo sí que l’han criticat. També es juga avui el Leipzig-Tottenham, en el qual sí que es permetrà l’entrada del públic malgrat les recomanacions en sentit contrari del govern alemany.

També a porta tancada es jugarà demà el PSG-Borussia Dortmund i el Sevilla-Roma de dijous a la Lliga Europa.

tracking