SEGRE

RUGBI ESPORT INCLUSIU

El club Inef Lleida Rugby inicia unes jornades d'introducció per a persones amb necessitats especials

El club Inef Lleida Rugby inicia unes jornades d’introducció a l’esport de la pilota ovalada per a persones amb necessitats especials || L’objectiu és crear un equip inclusiu que competeixi

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.FELIPE GUAJARDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada que es passen la pilota ovalada, la Isabel i el Nacho posen les mans fermes mentre mouen els braços tan de pressa com poden. “És superdivertit”, li diuen a Rubén del Campo, responsable de la secció inclusiva del Club Esportiu Inef Lleida Rugbi, que ha iniciat unes jornades d’introducció a aquest esport per a persones com la Isabel i el Nacho, amb necessitats especials, amb l’objectiu final de participar com a equip inclusiu en una competició. Seria el segon a fer-ho a Lleida després del Balàfia B, que juga a la Quarta Catalana de futbol. En el projecte col·laboren l’Associació Esportiva Pibody, l’Associació Alba de Tàrrega, Down Lleida, l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i la Fundació Privada Ilersis (antic Taller Shalom) i hi participen setze persones amb diversitat funcional d’edats compreses entre els 9 i els 36 anys.

“La finalitat és fer un equip la temporada que ve i programar entrenaments de forma més continuada. Si comptem amb prou gent participarem en jornades de rugbi inclusiu com les que s’organitzen a Cullera (València) i al País Basc perquè no hi ha una lliga com a tal, encara que la Federació Espanyola està molt conscienciada” en aquest sentit, explica Rubén del Campo, que és tècnic esportiu referent en les activitats que fan a l’AE Pibody.

Seria el segon cas en l’esport lleidatà després de la participació del Balàfia B en el futbol federat

Del Campo va arribar fa tres anys procedent de Barcelona, on comptava amb experiència en el tema inclusiu. De seguida va sorgir el feeling amb l’Inef Lleida Rugby i la seua implicació en projectes socials.

“L’any passat ja vam fer amb el rugbi inclusiu un tastet, com ho denominem nosaltres, en el qual van participar persones amb necessitats especials i els nens i nenes que tenim a l’escola del club. Ho vam fer amb la col·laboració de l’AE Pibody i arran de l’èxit vam decidir que aquest any faríem entrenaments més específics. A finals de maig o al juny tenim previst organitzar una segona jornada”, apunta Del Campo.

Hi ha dos tipus de rugbi inclusiu. Un és el quad rugbi, que es juga en cadira de rodes, i un altre el que vol promocionar l’Inef, en el qual participen tant persones amb necessitats especials com les que no en tenen. Es tracta, a més a més, d’equips mixtos.

“La idea és formar un equip de rugbi XV que acostuma a estar format per una trentena de jugadors, dels quals en cada partit se’n convoquen vint-i-tres i ens agradaria que almenys entre vuit i deu fossin persones amb capacitats diverses”, explica Rubén del Campo.

En el primer entrenament de rugbi inclusiu, que es va celebrar el passat 26 de febrer al camp de la Caparrella, van participar trenta-quatre persones en total comptant jugadors i jugadores dels equips sèniors del club que van exercir de dinamitzadors de l’activitat.

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.FELIPE GUAJARDO

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.FELIPE GUAJARDO

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.

Rubén del Campo, d’esquena, dóna instruccions.FELIPE GUAJARDO

tracking