SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Aran formarà una taula de suport a Barcelona-Pirineus

El síndic es va reunir ahir a Madrid amb el president del COE, Alejandro Blanco

Alejandro Blanco i Francés Boya, durant la reunió que van mantenir ahir a la seu del COE.

Alejandro Blanco i Francés Boya, durant la reunió que van mantenir ahir a la seu del COE.COE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic d’Aran, Francés Boya, es va reunir ahir amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per mostrar el suport de la Val a la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus 2030. De fet, el Conselh Generau presentarà avui al ple una moció per manifestar aquest suport institucional a la candidatura amb la inclusió d’Aran com a subseu organitzadora de les proves de neu i constituirà una Taula Aranesa amb els principals agents de la Val per a la seua implicació. Amb aquesta moció, el Conselh Generau es posarà a disposició dels responsables de Barcelona-Pirineus i farà arribar aquest acord a la Diputació de Lleida, l’ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport, la Generalitat, COE i govern espanyol.

“Els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern són d’una gran importància per a Aran per l’impacte i repercussió que tindrien per al desenvolupament econòmic i social del nostre territori”, va afirmar Boya, que va afegir que “els Jocs del 2030 seran els primers d’una nova etapa aprovada pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i Barcelona-Pirineus s’ofereix per experimentar aquest nou format de Jocs capaços d’inspirar i transformar la societat, especialment els joves”.

El síndic també va manifestar que “la importància d’aquests Jocs és que tenen com a base fonamental el respecte al medi ambient, l’equilibri territorial i la lluita contra el despoblament”.

El COI va donar llum verda a la candidatura de Barcelona-Pirineus i va iniciar una fase de diàleg, en què va deixar clar que el territori i la proposta compleixen amb l’Agenda 2020 respecte a les condicions necessàries per convertir-se en seu dels Jocs Olímpics del 2030. A més de Barcelona-Pirineus, hi ha altres candidatures interessades i potents com Sapporo i Salt Lake City.

La ciutat japonesa ja va ser seu dels Jocs d’Hivern el 1972, i la nord-americana els va organitzar fa divuit anys, el 2002. Les ciutats d’Estocolm i Are, a Suècia, estudien presentar una candidatura després de perdre la carrera olímpica del 2026, uns Jocs d’Hivern que se celebraran a Milà i Cortina d’Ampezzo.

tracking